Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cyklista zázrakom prežil zrážku s kamiónom. Jeho pes ho po nehode chránil
Zdielať na

Cyklista zázrakom prežil zrážku s kamiónom. Jeho pes ho po nehode chránil

ŽILINA / V sobotu neskoro večer sa pri Mojšovej Lúčke stala dopravná nehoda pri ktorej mal 58-ročný cyklista veľké šťastie. Len vďaka predvídavosti českého šoféra kamiónu sa kolízia neskončila tragicky.

Blikajúce autá v protismere vodiča, ktorý šiel zo Žiliny upozornili na to, že sa na ceste niečo deje. "Spomalil som a videl som najskôr psa a neosvetlený cyklista mi vošiel do dráhy priamo pod kamión," povedal na mieste nehody pre TV JOJ vodič kamióna.

Vodič David zrážke nedokázal zabrániť. Starší pán po kolízii zostal ležať na zemi.

Cyklista do ktorého narazil kamión mal obrovské šťastie že zrážku vôbec prežil.

Podľa kamionistu sa cyklista po nehode sťažoval na bolesť hlavy a ruky. Na mieste potom čakali na príchod záchranárov a polície.

"Jednotka mu poskytla predlekársku pomoc a po príchode rýchlej zdravotníckej pomoci ho odovzdala do jej starostlivosti," uviedol veliteľ zásahu Tomáš Chromiak.

Kým hasiči ošetrovali zraneného cyklistu jeho psík ho bránil. Podľa svedkov chcel s ním nastúpiť aj do sanitky.

"Cyklista utrpel pri nehode zranenia s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. Ani u jedného účastníka nehody polícia alkohol nezistila," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Psík sa od bicykla a nákupu, ktorý František na bicykli viezol nechcel ani pohnúť, na miesto tak museli prísť mestskí policajti, ktorí sa ho pokúsili odchytiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy