Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Colníci zastavili kamión. Prevážal 12 ton tabaku do slovenskej obchodnej spoločnosti
Zdielať na

Colníci zastavili kamión. Prevážal 12 ton tabaku do slovenskej obchodnej spoločnosti

BRODSKÉ / Colníci počas hraničnej kontroly zaistili kamión, ktorý bol plne naložený tabakovou surovinou. V rumunskom kamióne bolo celkovo 12 ton tejto suroviny.

V uplynulých dňoch colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy kontrolovali kamióny na hraničnom priechode Brodské. Počas jednej kontroly zaistili kamión s rumunskou ŠPZ. V návese mal 12 ton tabakovej suroviny, čo bolo 99 kartónov. Konkrétne išlo o tabakové listy pôvodom z Bulharska. 

Firmou, ktorá mala tovar prijať je slovenská obchodná spoločnosť. Jej konateľom je Turek. Ďalším problémom ale je, že spoločnosť ani nedrží žiadne oprávnenie na obchodovanie s tabakom. "Z dôvodného podozrenia, že tabaková surovina súvisela s porušovaním daňových predpisov, colníci z KÚFS uvedený tovar zaistili a obsah poslali na kontrolu do colného laboratória. Rozbory majú potvrdiť či ide o tovar podliehajúci spotrebnej dani," uviedla Finančná správa.  

Ak sa zistí, že ide o tabakovú surovinu podliehajúcu spotrebnej dani, jej hodnota zo zaistenia bude predstavovať približne 880 tisíc eur. "Kriminálny úrad finančnej správy po vykonaní potrebných procesných úkonov prípad odovzdá správcovi dane a následne vyšetrovateľovi finančnej správy na ďalšie konanie," ďalej napísali. 

Pozrite si archívnu reportáž o dvoch díleroch alias "Pat a Mat":

Súvisiace články

Najčítanejšie správy