Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cisterna s nebezpečnou látkou sa prevrátila. Uvoľnené koleso zasiahlo ďalšieho vodiča
Zdielať na

Cisterna s nebezpečnou látkou sa prevrátila. Uvoľnené koleso zasiahlo ďalšieho vodiča

TREBIŠOV / Cisterna prevážajúca nebezpečnú látku sa v utorok prevrátila na ceste v Trebišovskom okrese. Príčinou nehody bola pneumatika, ktorá sa počas jazdy uvoľnila z oproti idúceho kamióna. Vodič cisterny sa jej snažil vyhnúť, no skončil mimo cesty. Za ním idúci šofér sa už zrážke s ťažkým kolesom vyhnúť nestihol.

Nehoda sa stala na rovnej ceste pred obcou Veľaty. Pravdepodobne ju zapríčinilo koleso, ktoré sa počas jazdy odtrhlo z maďarského kamióna. Rumunský vodič cisterny sa rútiacej sa pneumatike snažil vyhnúť a volant zrejme prudko stočil doprava. Zišiel však až za krajnicu a s približne 20 tonovým nákladom skončil v priekope, kde sa prevrátil nabok. Vodič Audi, ktorý išiel hneď za cisternou sa už zrážke s veľkým kolesom vyhnúť nestihol. Trafilo prednú bočnú časť jeho auta. 

Veľká pneumatika narazila do prednej bočnej časti vozidla, no našťastie nezasiahla čelné sklo. Ani jeden z účastníkov nehody sa našťastie nezranil. Hasiči po príchode zabezpečili vozidlo proti úniku prevádzkových kvapalín a skontrolovali cisternu, či nie je poškodená. Prevrátená nádrž bola totiž naplnená nebezpečnou látkou. Nachádzalo sa v nej niekoľko tisíc litrov hydroxidu sodného.

"Nebezpečenstvo by mohlo hroziť, keby sa z tej nádrže dostala kvapalina von, je to žieravina ale našťastie je to dobre zabezpečené, takže sa nič vážne nestalo," vyjadril sa Marek Hreháč veliteľ zásahu Hasičského zboru v Trebišove. Príčinu tejto nehody už vyšetrujú trebišovskí dopravní policajti.

Ani jeden z účastníkov nehody sa k nepríjemnej udalosti vyjadriť nechcel. Môžu však hovoriť o veľkom šťastí. Na vozidlách vznikli len materiálne škody, ktorých hodnota presiahla šesť tisíc eur. "Vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vinník dopravnej nehody vodič vozidla značky Volvo, bol vyriešený na mieste v blokovom konaní," povedala v telefonáte hovorkyňa polície Jana Mésarová.  

Pozrite si archívnu reportáž o 4 nehodách na moste Lafranconi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy