Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrôzostrašný výlet do Talianska. Kamionista podľa obžaloby opakovane znásilňovať nevlastnú dcéru
Zdielať na

Hrôzostrašný výlet do Talianska. Kamionista podľa obžaloby opakovane znásilňovať nevlastnú dcéru

Archívne video

TRENČÍN / Krajský súd v Trenčíne uzavrel nechutný prípad českého kamionistu, ktorý údajne opakovane znásilnil dcéru svojej družky. Nechutností sa mal na iba 14-ročnom dievčati dopustiť v kabíne svojho nákladného vozidla. Zo súdnej siene putoval priamo za mreže.

Stalo sa to v lete roku 2010. Štyridsaťdeväťročný Zdeněk vzal na služobnú cestu kamiónom aj svoju nevlastnú dcéru. Mal to byť pekný výlet do Talianska, no vtedy ešte len 14-ročnému dievčaťu z neho zostali iba hrôzostrašné spomienky. Podľa obžaloby ju muž v kabíne kamióna opakovane po nociach znásilňoval.

"Opätovne vykonal pohlavný styk s maloletou J.B., ktorému sa táto bránila, odstrkovala obvineného s plačom a s prosením, že ju to bolí a aby ju nechal tak, čo obvinený neuposlúchol," znie obžaloba.

"Vážený súd, ja som nič z toho nespáchal, nebolo ani kedy ani kde, pretože sme nikdy neboli niekde sami," hovorí obžalovaný. Dievča sa s otrasnými zážitkami zverilo kamarátovi a neskôr aj príbuzným. Muža obžalovali z pokračovacieho zločinu znásilnenia a sexuálneho násilia. Po dlhotrvajúcom procese ho vlani okresný súd v Banovciach poslal za mreže na sedem rokov.

Zdeněk však od začiatku vinu popiera a odvolal sa na Krajský súd v Trenčíne. Tvrdí, že celý prípad je pomstou poškodenej dievčiny, jej matky a sestry, s ktorými nejaký čas žil. "Kvôli nim trom, z ktorých ma jedna obvinila, som opustil svoje vlastné deti, nechal som ich u mamy v Čechách a tu som sa o nich osem rokov staral, živil som ich a takto sa mi odmenili," hovorí obžalovaný.

Český kamionista však neuspel ani pred odvolacím senátom. Ten sa v plnom rozsahu stotožnil s prvostupňovým súdom, podľa ktorého niet pochýb, že 14-ročné dievča znásilňoval. Krajsky súd mu potvrdil aj sedemročný trest odňatia slobody.

"Ja som na rozdiel od súdu, právne aj osobne presvedčený, že klient to nespáchal, a preto skúsime využiť prostriedky, ktoré ešte máme," hovorí obhajca obžalovaného Pavol Trnka.

Verdikt nadobudol právoplatnosť hneď po vyhlásení. Zdeněk tak putoval z Krajského súdu priamo do väznice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy