Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia vyšetruje neznámu látku. Otrávili sa ňou dvaja ľudia
Zdielať na

Polícia vyšetruje neznámu látku. Otrávili sa ňou dvaja ľudia

AMESBURY / Len niekoľko kilometrov od miesta, kde pred štyrmi mesiacmi otrávili bývalého tajného agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Júliu, našli vyšetrovatelia ďalších dvoch ľudí otrávených neznámou látkou. Muž a žena teraz ležia v kritickom stave v nemocnici.

Pre ďalšiu neznámu otravu, ktorá oživila spomienky na incident zo Salisbury sa v stredu ráno stretol výbor pre krízové situácie a priebežne sú o vyšetrovaní informovaní ministri aj premiérka Theresa Mayová. "Som šokovaný a prekvapený," povedal obyvateľ Amesbury.

Muža a ženu vo veku okolo 40 rokov našli v bezvedomí v dome v meste Amesbury ešte v sobotu, 30. júna. Pôvodne sa predpokladalo, že sa predávkovali kontaminovanými dávkami heroínu alebo kokaínu, pretože sa o nich vedelo, že boli príležitostnými užívateľmi. Lekári ale túto možnosť vylúčili a vzorku zatiaľ neznámej látky poslali do vojenského laboratória v Port Down na identifikáciu. Polícia medzitým zistila, že dvojica nemá žiadne väzby na Rusko a nijakú spojitosť s tajnými službami. "Keď sa niečo takéto odohrá len niekoľko metrov od vášho domu je to znepokojujúce. Ale aj napriek tomu vám neviem povedať takmer nič," uviedla Margaret Strange, starostka Amesbury.

Pre vyšetrovanie, ktoré prebrala protiteroristická jednotka uzavrela polícia niekoľko miest, kde sa otrávený pár pred incidentom zdržiaval. Sú medzi nimi dom, kde bývajú, drogéra v centre mesta, baptistické centrum, park a kostol. Lekári tiež preverili osoby, ktoré sa s párom mohli stretnúť. Nikto našťastie nehlásil žiadne zdravotné ťažkosti

Pozrite si reportáž o otrávení Skripaľa a jeho dcéry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy