Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka (92) zabila syna. Chcel ju dať do domova
Zdielať na

Matka (92) zabila syna. Chcel ju dať do domova

ARIZONA / Muž, ktorý chcel poslať svoju 92-ročnú matku do domova dôchodcov, nebral ohľad na jej nesúhlas a to nemal robiť. Babička usúdila, že sa sťahovaniu vyhne jediným spôsobom, keď syna zavraždí. Namiesto opatrovateľského domu tak skončila vo väzení.

Anna Blessingová (92) žila v spoločnej domácnosti s o 20 rokov mladším synom a jeho priateľkou. Obaja usúdili, že starenka potrebuje špeciálnu starostlivosť a oni dvaja jej ju nedokážu poskytnúť. Keď jej ale chceli nájsť miesto v domove s dennou opaterou vzbúrila sa. Podľa policajtov ale po zbrani nesiahla v afekte. "Zbrane mala vo vrecku, musela byť na tento krok dobre pripravená," uviedol seržant Bryant Vanegas.

Svojho syna (72) zastrelila dvomi ranami z legálne držanej zbrane, ktorú si zadovážila pred dvadsiatimi rokmi. "Jeho priateľka jej ju potom vytrhla. Babička vzápätí vytiahla druhú zbraň a chcela ju použiť proti nej a ako sama tvrdila, potom spáchať samovraždu. Aj tú jej žena vyrazila," povedal Bryant Vanegas.

O pár minút už boli v dome policajti. Starenku zatkli, do súdnej miestnosti ju neskôr priviezli na vozíčku. Kauciu stanovili na 500-tisíc dolárov. Žene hrozí trest za vraždu prvého stupňa, o jeho výške súd zatiaľ nerozhodol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy