Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Zlodej bral jeden bicykel po druhom. Kamere sa ale neskryl
Zdielať na

VIDEO: Zlodej bral jeden bicykel po druhom. Kamere sa ale neskryl

BRATISLAVA / V bratislavskej Petržalke zmizli zo zamknutej miestnosti štyri bicykle. Zlodeja ale zachytili kamery. Podľa informácií televízie JOJ nejde o žiadneho nováčika.

K incidentu došlo v pondelok krátko po 23:00 hodine večer. Holohlavý muž si obzerá okolie paneláku, ktorý sa nachádza na Bzovickej ulici v Petržalke. O krátku chvíľu na to, vyťahuje zo svojho vrecka železný predmet pomocou, ktorého si otvára vchodové dvere do obytného domu a prechádza do ďalšej chodby.

Tam sa pristaví pri dverách, za ktorými sa nachádza viacero bicyklov. Po malej chvíli opäť vyťahuje kovový predmet, s ktorým začne manipulovať, až sa mu podarí dostať dnu. Približne po dvoch minútach vychádza z miestnosti a berie jeden bicykel po druhom a odchádza k hlavnému vchodu.

"Nenápadný" zlodej

Rýchlo sa snaží z chodby dostať von a odísť, no to sa mu celkom nedarí. Najprv ho vyruší svetlo, ktoré reaguje na jeho pohyb. Pokúša sa otvoriť dvere, no to mu na prvý pokus nevychádza. Následne odkladá bicykle a vyťahuje z tašky kovový predmet, s ktorým dvere začne páčiť, až kým sa mu ich nepodarí otvoriť. Potom schmatne bicykle a snaží sa prejsť cez dvere, no jeho nešikovnosťou a zjavne pod stresom sa mu to nedarí a bicykle mu dokonca padnú na zem. Približne o dve hodiny z paneláku zmizli ďalšie dva bicykle.

Podľa informácií TV JOJ je muž na zázname známa firma, a v minulosti bol stíhaný. "Ukradli práve naše bicykle, je to nechutné, dedko sa už tešil ako bude chodiť s deťmi chodiť cez prázdniny na hrádzu," vraví jedna z okradnutých majiteliek bicyklov. 

Polícia žiada o pomoc

"Vo vami uvedenom prípade začal vyšetrovateľ  Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave V trestné stíhanie  vo veci trestného činu krádeže. Škoda odcudzením bola predbežne vyčíslené vo výške 1 550 eur. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovacie úkony nie je v súčasnosti možné poskytnúť bližšie informácie," informuje policajný hovorca, Michal Szeiff. 

Ak ste muža na videozázname spoznali a viete, kde sa nachádza alebo sa zdržiava, kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy