Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Streda bola ako vystrihnutá z reklamy na letné prázdninové počasie. Vydrží to?
Zdielať na

Streda bola ako vystrihnutá z reklamy na letné prázdninové počasie. Vydrží to?

BRATISLAVA / Počasie je opäť ukážkové a teplomilní ľudia si môžu vychutnávať slnečné lúče, ktoré lákajú do prírody. Tým, čo musia sedieť v práci spríjemňujú aspoň pohľad z okna.

Zajtra bude z celého týždňa najteplejšie. Bude k nám vrcholiť pred studeným frontálnym rozhraním prúdenie teplého vzduchu od juhozápadu. Vyjadrené v teplotách, zajtra očakávame od 24 na severe po 33 stupňov Celzia na juhu. "Zrána bude oblakov málo, ale v priebehu dňa bude pribúdať kopovitá oblačnosť a najmä v západnej časti krajiny počítajme s prehánkami a búrkami," uviedla meteorologička Miriam Jarošová
Studené frontálne rozhranie sa naplno prejaví v piatok, Bude polooblačno až oblačno, miestami prehánky, búrky, aj intenzívne. Stále ale teplo, od 22 do 27, na juhovýchode až do 30 až 31 stupňov Celzia. Zafúka ale silnejší severný vietor, až do 25-30 km/h.

Víkend sa z dnešného pohľadu javí ako slnečný, s ojedinelými prehánkami, najmä v hornatých kopcovitých častiach Slovenska, s teplotami od 23 do 28°C. 

Ak máte radi vyššie denné maximálne teploty, tie by sa podľa predpovedných modelov mali u nás objaviť po 10. júli. "Ale poznáte to, príroda si nakoniec aj tak urobí po svojom," dodáva meteorologička Najlepšieho počasia.

Pozrite si aj reportáž o tom, čo všetko nám prinieslo slnečné počasie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy