Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prokurátor žiada vyšší trest pre muža, ktorý napadol hasiča. Ten má doživotné následky
Zdielať na

Prokurátor žiada vyšší trest pre muža, ktorý napadol hasiča. Ten má doživotné následky

GALANTA/ŠAĽA / Trest 7 a pol roka by si mal odpykať za drogovú trestnú činnosť Roman zo Šale. Okrem drogového biznisu mal v minulosti napadnúť policajta aj hasiča Daniela. Toho jednou ranou do hlavy spravil doživotným mrzákom.

Mladý hasič Daniel, mal dnes pomáhať svojim rodičom prežiť ich zaslúžený dôchodok, no po tom, čo ho pred piatimi rokmi napadol Roman zo Šale, sa odohráva v ich rodine opačný scenár. Daniel ostal po jednom údere, čo mu Roman uštedril do hlavy, niekoľko mesiacov v kóme. Napriek chabým nádejam sa rodičom podarilo dostať ho znovu do života. Romana za to pred dvoma mesiacmi odsúdili neprávoplatne na trojročný trest.

Známa firma

Roman bol v šalianskom okrese známou firmou. V minulosti napadol policajta, čo bolo riešené ako útok na verejného činiteľa a v Šali ho chytili pri obchodovaní s drogami. Dnes sám Roman chcel, aby sa to čo najskôr ukončilo. "Obžalovaný Roman sa uznáva za vinného z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody vo výmere 7 rokov a 6 mesiacov," vyslovil rozsudok v stredu sudca Okresného súdu v Galante. 

Trest je nízky 

Rozsudok ale zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátorovi sa totiž nepáčila výška trestu. Roman sa pred súdom ku všetkému priznal už minule a svoj čin oľutoval. Prokurátor pre neho navrhoval 10-ročný trest odňatia slobody, no pre poľahčujúce okolností sa senát napokon rozhodol pre mimoriadne zníženie trestu. 

Kým prokurátor podal odvolanie, Roman sa tejto možnosti na mieste vzdal. Na krajskom súde budú ešte rozhodovať v oboch prípadoch - o 7 a pol ročnom treste za drogovú trestnú činnosť a o trojročnom treste za zmrzačenie Daniela. Do úvahy tak prichádza aj prísnejší úhrnný trest. Rodičom bývalého hasiča ani ten najprísnejší trest už Daniela takého, akým bol pred napadnutím, nevráti.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž. Rodičia Daniela sa trápia, čo sa s ich synom stane, ak tu oni už nebudú: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy