Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lupič, ktorý surovo napadol majiteľku krčmy, už pozná trest
Zdielať na

Lupič, ktorý surovo napadol majiteľku krčmy, už pozná trest

KRÁSNO NAD KYSUCOU / Majiteľku malej krčmy v Krásne nad Kysucou prepadol mladík, ktorý sa najskôr tváril ako bežný zákazník. Oľgu surovo napadol, keď s ním krátko po záverečnej zostala v krčme sama. Vystrašená žena sa bála o holý život.

Michaela obvinili z lúpeže, za surové napadnutie krčmárky mu hrozil až 8-ročný trest. "Obvinený bol 8-krát odsúdený za majetkovú a násilnú trestnú činnosť. Skutok spáchal v čase podmienečného trestu," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Milan Cisárik. 

V chladný jesenný večer prišiel Michael do krčmy, kde pitie objednal aj chlapom pri vedľajšom stole. Na Oľgu surovo zaútočil, keď už v podniku zostali sami. "Kopal ma na zemi, vyhrážal sa mi, hovoril mi škaredo," spomína napadnutá žena. 

Potom ju strčil do skladu, kde ju zamkol. Majiteľka sa pokúsila vykopnúť dvere, lupiča to rozzúrilo, odomkol, ale nečakal, že sa bude krčmárka brániť. Strhla sa bitka, Oľgu dokonca začal škrtiť. Podarilo sa jej z pohostinstva vybehnúť. Michael medzitým vzal pokladňu, v ktorej bolo asi 200 eur a ušiel. Krátko po prepadnutí ho zadržali a obvinili. Na súde si už vypočul záverečný verdikt.

"Odsúdený bol uznaný za vinného zo zločinu lúpeže obmedzovania osobnej slobody a z prečinu poškodzovania cudzej veci, za čo mu bol uložený nepodmienečný trest vo výmere 4 roky a 8 mesiacov," informovala hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá. Súčasťou rozsudku je aj ochranné protialkoholické liečenie, ktorému sa bude musieť mladý muž podrobiť. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Muž v pohostinstve napadol drevenou palicou dvoch ľudí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy