Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nebezpečný vodič je stíhaný vo väzbe. Polícia pátra po svedkoch naháňačky
Zdielať na

Nebezpečný vodič je stíhaný vo väzbe. Polícia pátra po svedkoch naháňačky

BRATISLAVA / Vodič, ktorý minulý týždeň unikal pred policajnými hliadkami je už obvinený a vo väzbe. Hrozí mu osem rokov za mrežami. Policajti teraz pátrajú po svedkoch.

Meniny strávil v policajnej cele. 46 ročný Peter z Hlohovca unikal pred policajnými hliadkami. Tie ho začali prenasledovať už v hlavnom meste, kde mal jazdiť aj v protismere. Veľkou rýchlosťou obiehal a kľučkoval medzi ostatnými vozidlami, bolo šťastím, že sa nikomu nič nestalo. Policajti na jeho zastavenie museli použiť služobnú zbraň. Po vozidle vystrelili trikrát. Nakoniec ho ďalšie hliadky zablokovali pred Pezinkom. "Na opakované výzvy zasahujúcich policajtov aby vystúpil z vozidla nereagoval a s vozidlom sa pohol sa pohol smerom na policajtov," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Jeden z nich preto na vozidlo vystrelil. Muž po celý čas zadržiavania kládol aktívny odpor. Na mieste ho ošetrili záchranári a potom skončil za mrežami s obvinením zo zločinu útoku na verejného činiteľa. "Vyšetrovateľ OR PZ v Pezinku spracoval na obvineného muža podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, ktorý porkurátor a následne aj súd akceptoval," informovala Veronika Slamková

Škoda spôsobená trestným činom bola predbežne vyčíslená na približne 7000 eur. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za uvedené konanie v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodala hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú v súčasnej dobe predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

Prečítajte si viac podrobností o prípade:

Polícia zároveň vyzýva svedkov, ktorí videli v danom čase na uvedenom úseku priebeh a okolnosti tejto udalosti, prípadne ktorí disponujú audiovizuálnym záznamom alebo boli unikajúcim vodičom akokoľvek ohrození alebo obmedzení, aby sa osobne prihlásili na na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru, prípadne tak urobili telefonicky na na bezplatnom čísle polície 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy