Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Utekal pred políciou. Zdemolované auto našli v priekope, jeho telo ležalo pri plote
Zdielať na

Utekal pred políciou. Zdemolované auto našli v priekope, jeho telo ležalo pri plote

TRENČIANSKA TURNÁ / V nedeľu v noci došlo pri Trenčianskej Turnej k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zomrel 26-ročný vodič. Tragédii predchádzala agresívna jazda a policajná naháňačka. Mladík ale nezvládol riadenie a s autom vyletel z cesty. Vozidlo skončilo na streche v kanáli, telo muža ležalo pri plote na pozemku firmy.

Mladý vodič svojou rýchlou jazdou ohrozoval ostatných vodičov už od diaľnice D1 od Zamaroviec. Policajná hliadka spozorovala vozidlo na parkovisku, kde opäť svojou jazdou ohrozoval ľudí. Niektorí museli dokonca pred autom uskočiť. 

Policajti okamžite začali 26-ročného Jozefa prenasledovať, ten ale mal pred nimi náskok asi 800 metrov. "Pri prenasledovaní vozidla nebola použitá strelná zbraň, ani varovný výstrel do vzduchu a ani iná hrozba strelnou zbraňou," zdôraznila policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

​Auto za zákrutou stratili z dohľadu. Keďže ho už potom nevideli pred sebou, začali pátrať v blízkom okolí. Netrvalo dlho a na krajnici pri kruhovom objazde zbadali úlomky plastov a stúpajúci dym. Vozidlo, ktoré pred nimi unikalo, bolo prevrátené na strechu v kanáli. Vo vozidle sa ale žiadna osoba nenachádzala. "Privolali si ďalšie hliadky a hľadali osádku vozidla. Na plote za kanálom si všimli preliačinu. Prišli k plotu na pozemok súkromnej firmy a našli vodiča prenasledovaného auta, ktorý bezvládne ležal v blízkosti drevených paliet. Záchranné zložky okamžite začali s oživovaním, ich pokusy však už boli márne," opisuje situáciu Antalová. 

Jozefovi polícia odoberie krv na zistenie požitia alkoholu alebo iných návykových látok. Podľa informácii od zdroja TV JOJ ale už mal v minulosti problémy pre vydieranie, výtržníctvo, krádež, podvod, či dokonca útok na verejného činiteľa.  

K tragédii došlo pred pár dňami aj v Liptovskom Mikuláši, kde o život pre rýchlu jazdu prišiel 24-ročný policajt: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy