Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Automobilka pri Žiline mala nútenú prestávku. Anonym nahlásil bombu
Zdielať na

Automobilka pri Žiline mala nútenú prestávku. Anonym nahlásil bombu

TEPLIČKA NAD VÁHOM / Mimoriadna situácia prerušila nadránom výrobu v známej automobilke pri Žiline v Tepličke nad Váhom. Pre nahlásenú bombu museli priestory výrobných hál postupne opustiť nielen zamestnanci automobilky, ale aj vedľajšej firmy.

Anonym nahlásil bombu na policajnej linke 158, neupresnil ale kde presne by sa mala trhavina nachádzať. "V utorok, v skorých ranných hodinách sme zastavili výrobu a evakuovali všetkých zamestnancov, na základe toho, že nás polícia informovala, že mali hlásenú bombu v našom areáli," uviedol vedúci oddelenia komunikácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák. 

Približne tisíc zamestnancov, ktorí prišla na nočnú zmenu, museli krátko pred druhou hodinou ráno opustiť výrobné haly. "Pri evakuácii máme jasne určené body, kde sa zamestnanci zhromažďujú. Evakuáciu riadili riadiaci pracovníci," dodal Dvořák. Policajti so špeciálne vycvičenými psami haly prehľadali, no žiadnu bombu nenašli. "Vyšetrovanie bolo ukončené v priestoroch areálu približne o siedmej hodine ráno. Výroba bola postupne obnovovaná na jednotlivých halách tak ako prebiehalo vyšetrovanie," uviedol Dvořák.

"Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," povedala policajná hovorkyňa Jana Balogová. Škody spôsobené zastavením výroby zatiaľ firma nevyčíslila, budú ale určite vysoké. "Samozrejme, že pri každom zastavení výroby vznikajú škody. Sú to extra náklady na opätovné spustenie prevádzky, ale aj ušlé zisky z nevyrobených áut," uviedol Dvořák. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy