Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Detský spev sa ozýval Redutou. Predsedníctvo Rakúska v Rade Európy oslávili koncertom
Zdielať na

Detský spev sa ozýval Redutou. Predsedníctvo Rakúska v Rade Európy oslávili koncertom

BRATISLAVA / Vo februári spievali slovenské deti vo svetoznámom viedenskom Konzerthause. V súčasnosti sa opäť stretli so svojimi rakúskymi rovesníkmi, aby v bratislavskej Redute zaspievali na počesť rakúskeho predsedníctva v rade Európy.

Deti z Viedne, Bratislavy či Plaveckého Štvrtku vystúpili spoločne v bratislavskej Redute na slávnostnom koncerte pri príležitosti rakúskeho predsedníctva v Rade Európy. "My si veľmi vážime, že sme dostali pozvanie od rakúskeho veľvyslanca," povedal Ivan Šiller, umelecký a pedagogický riaditeľ Superar Slovakia. "Napadlo nám, že to je najlepší spôsob, ako zdôrazniť a dostať na pódium motto Európskej únie "Jednota v rozmanitosti" a ukázať silu, ktorá vzniká spoločnou snahou," dodal Helfried Carl, veľvyslanec Rakúska na Slovensku. 

"Nacvičovali sme aj nové veci, lebo hymny sme paradoxne nacvičené nemali. Takže sa rakúske deti museli učiť slovenskú hymnu a slovenské deti tú rakúsku," dodal Marek Kapusta, riaditeľ Superar Slovakia.

Veľvyslanec vo svojom príhovore citoval rakúskeho prezidenta Alexandra van der Bellena, ktorý hovoril o tom, že narodiť sa v Európe je výhrou v lotérii osudu. "Nevybral som si to. A nikto v tejto miestnosti si to nevybral. A mimochodom ani nikto z tých, čo používajú miesto svojho narodenia ako dôvod alebo argument na to, aby sa povyšovali nad ostatných," povedal veľvyslanec. 

"V Redute dnes deti vystupovali prvýkrát a mali z toho naozaj pekný zážitok," povedala hrdá zbormajsterka Oľga Budinská. A rovnako hrdý je aj pán Martin, otec najmladšieho člena boru Superar, len šesťročného Samka: "Dnešok je fantastický, bolo vidno že mal trochu trému, ale zvládli to super podľa mňa."

Koncertovať sa dá aj v oblakoch. Pozrite si o tom reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy