Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Telo srnca našiel okoloidúci pri ceste. Na druhý deň tam bolo tiež, no bez hlavy
Zdielať na

Telo srnca našiel okoloidúci pri ceste. Na druhý deň tam bolo tiež, no bez hlavy

CHMINIANSKA NOVÁ VES / Policajti z Chminianskej Novej Vsi pátrajú po pytliakovi, ktorý mladému srncovi odrezal hlavu. Zvyšok tela ostal pohodený v poli neďaleko cesty. Podľa poľovníka ide o trofejovú zver. Zatiaľ nie je jasné ako zviera zabili. Stopy po strele sa totiž nenašli.

Zábery v priloženej reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Mladého srnca si všimol náhodný okoloidúci vodič dva dni po sebe. Prvý deň tomu nevenoval pozornosť, až keď si všimol, že s uhynutou zverou niekto manipuloval, zatočil ku krajnici.  "Tak som zastavil, išiel som sa pozrieť či to je srna a pozerám, že má odrezanú hlavu," povedal oznamovateľ Pavol Varga. 

"Obvodné oddelenie policajného zboru v Chminianskej Novej Vsi začalo v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin pytliactva," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. Na miesto nálezu prišiel aj poľovník. Ten jednoznačne rozhodol, že je to dielo pytliaka, a to aj keby hlavu odrezal niekto iný ako ten, kto zviera usmrtil.

"Nemôžeme to kvalifikovať ako úhyn, lebo je to samec, chýba tu trofej, je to trofejová zver," uviedol predseda poľovníckeho združenia Čierna Hora - Hrabkov Marián Stahovec. Pri pohľade na zviera bolo ťažké určiť ako mohlo uhynúť. Stopy po strelnej rane sa nenašli. Nevie sa ani či ho zrazilo auto. Mladý srnec mal síce malé škrabance ale žiadne zlomeniny. "Ťažko povedať, lebo strelná rana nie je nikde, jedine, že to bolo strelené niekde nad krk," dodal Stahovec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy