Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za vraždu dostal Peter 10 rokov. Rozsudok ale neplatí
Zdielať na

Za vraždu dostal Peter 10 rokov. Rozsudok ale neplatí

KOŠICE / V septembri v roku 2016 prišla o život Agnesa, ktorá žila v útulku pre bezdomovcov v Bernátovciach. Našli ju v záhrade s rozbitou hlavou a viacerými zraneniami na tele. Vyšetrovateľ obvinil jej druha Petra. Okresný súd vlani muža poslal za mreže na 10 rokov. Tento verdikt už ale neplatí, na nový rozsudok si Peter musí počkať.

Súd prípad ani tentoraz neuzavrel, keďže sa ani na tretí pokus nepodarilo zabezpečiť kľúčového svedka. Krajský súd prípad vrátil opäť na prvostupňový súd, ktorému nariadil doplniť dokazovanie o vypočutie očitého svedka. Toho ale nevie nájsť ani polícia. Práve tento dôležitý svedok mal na vlastné oči vidieť Petra, ako mal spôsobiť svojej družke vážne zranenia a to opakovanými údermi do hlavy, zrejme fľašou. Obhajca žiadal trestné stíhanie prerušiť: "Na dnešnom hlavnom pojednávaní nebolo vyhovené návrhu obhajoby na prerušenie trestného stíhania."

Na súde vypovedala aj svedkyňa, ktorá žila s nebohou a jej druhom v útulku. Agnesa sa jej mala pred smrťou zdôveriť, že ju zbila partia Rómov, nie Peter. "Oni dobre vychádzali, všade spolu chodili, varili si spolu," uviedla svedkyňa.

Peter v utorok podal v poradí druhú žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. "O žiadosti bude v zákonnej lehote rozhodovať krajský súd, nakoľko okresný súd žiadosti nevyhovel," informoval obhajca.

Predseda senátu stanovil ďalší termín pojednávania na september. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy