Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajný zásah odhalil nelegálne obchodovanie s tabletkami. Pred súd sa postavili dvaja muži
Zdielať na

Policajný zásah odhalil nelegálne obchodovanie s tabletkami. Pred súd sa postavili dvaja muži

NÁMESTOVO / Sudkyňa Okresného súdu v Námestove rozhodovala o tom, či pôjdu do väzby dvaja muži z oravského regiónu. Policajti ich zatkli počas razie, pri ktorej našli 19-tisíc tabletiek liekov, ktoré nie sú zaregistrované Štátnym ústavom na kontrolu liečiv.

Policajná hliadka najprv priviezla 43-ročného Miloša. Už keď vychádzal z auta, zakrýval si tvár papiermi. O hodinu neskôr ďalší policajti priviedli 37-ročného Silvestra. "Vyšetrovateľka obidvoch mužov obvinila z pokračovania v zločine neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami, spáchaného formou spolupáchateľstva. A z pokračovacieho zločinu neoprávneného podnikania, spáchaného rovnakou formou spolupáchateľstva," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Oboch mužov policajti zatkli pri rozsiahlej akcii, pri ktorej urobili štyri domové prehliadky a dve prehliadky nedomových priestorov. "Pri prehliadkach sme zaistili viac ako 19-tisíc kusov tabletiek a liekov s rôznymi názvami, na povzbudenie potencie," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Muži sa zrejme sa nelegálne obohatili pri predaji liekov na čiernom trhu. Podľa informácií TV JOJ mali problémy so zákonom, rovnakého charakteru, už v minulosti. Pred deviatimi rokmi boli zapletení do kauzy, pri ktorej policajti zhabali 4 400 napodobenín tabletiek. "Obidvom obvineným mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na päť až 12 rokov," dodala Jana Balogová.

Sudkyňa obvinených poslala do väzby, avšak obaja podali sťažnosť. V prípade bude ďalej rozhodovať žilinský krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy