Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dobrovoľní hasiči havarovali v zákrutách za Banskou Štiavnicou. Pomáhať im museli aj leteckí záchranári
Zdielať na

Dobrovoľní hasiči havarovali v zákrutách za Banskou Štiavnicou. Pomáhať im museli aj leteckí záchranári

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Dobrovoľní hasiči, ktorí sa vracali z cvičenia havarovali v zákrutách za Banskou Štiavnicou. Podľa polície urobil chybu 24 ročný dobrovoľník, ktorý sedel za volantom. Pri náraze do stromu sa zranili dvaja muži. Letel tam aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice.

Štyria dobrovoľní hasiči sa po skončení cvičenia vracali späť na počúvadlo, od cieľa ich už delilo sotva pár kilometrov. Auto aj s prívesným vozíkom, na ktorom si dobrovoľníci viezli čerpadlo, však po náraze do stromu skončilo prevrátené na streche pod cestou medzi stromami.

Miestni dobrovoľní hasiči, ktorí boli neďaleko prišli svojim kolegom na pomoc ako prví. Zo štvorčlennej posádky boli dvaja zranení.

"Postihnuté osoby z vozidla vytiahli práve oni a poskytli im aj prvú pomoc," uviedol Milan Jaďuď z HaZZ Banská Štiavnica.

Štyridsaťjeden ročný muž utrpel ľahké zranenia, sanitkou ho previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom. Tridsaťosem ročný muž bol ale vo vážnom stave, na miesto preto letel záchranársky vrtuľník. Pre silný vietor však nemohol pristáť v mieste nehody, presmerovali ho na futbalový štadión v Banskej Bystrici.

"Vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku kde si posádka pacienta prevzala. Muž utrpel poranenie tváre, chrbtice, hrudníka s príznakmi aj na vnútorné poranenie orgánov," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Podľa polície sa 24 ročný vodič pomýlil, nevšimol si správne kadiaľ vedie cesta a v momente keď si to uvedomil a strhol volant, auto sa už dostalo mimo cesty. Polícia u vodiča nezistila prítomnosť alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy