Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zažalovali ho za šírenie extrémistických materiálov. Dôkazom bolo aj jeho vlastné telo
Zdielať na

Zažalovali ho za šírenie extrémistických materiálov. Dôkazom bolo aj jeho vlastné telo

BANSKÁ BYSTRICA / Pred sudcu Špecializovaného súdu v Banskej Bystrici sa postavil 36-ročný muž, ktorého prokurátor žaloval za rozširovanie extrémistických materiálov. Najdôležitejším dôkazom je v tomto prípade jeho vlastné telo.

Mladého muža za extrémistické trestné činy nesúdili prvýkrát, rozsudok si vypočul aj na Okresnom súde v Trnave. Pred niekoľkými rokmi mal predávať tričká so zakázanými symbolmi a znakmi. Odsúdili ho na podmienečný trest. Na súd do Banskej Bystrice prišiel 36-ročný Andrej v teplákoch a sivej mikine s dlhými rukávmi, no výrazné tetovania na rukách bolo vidieť. "Zákon neumožňoval uložiť iný ako nepodmienečný trest," uviedol prokurátor špeciálnej prokuratúry.

Na sociálnej sieti zverejnil fotky svojich tetovaní, ktoré má po celom tele. Na lopatke má podobizeň Jozefa Tisa, symbol trojramennej svastiky, či hlavu nemeckého vojaka – ide o symbol, ktorý sa pokladá za prejavy úcty neonacistov k vojakom nemeckého Wehrmachtu.

Vytetovaný má aj znak rúna život, ktoré je symbolom áriskej rasovaj čistoty. "Dostal nepodmienečný trest na úplne spodnej hranici trestnej sadzby, šesť mesiacov so zaradením s minimálny stupňom stráženia," uviedol prokurátor špeciálnej prokuratúry.

Za opakované šírenie extrémistických materiálov mu hrozil až trojročný trest, problém ale môže mať opäť, a to najmä v letných horúčavách. "Je povinný chodiť zahalený alebo si to dať odstrániť," dodal prokurátor. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy