Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Oravským policajtom sa podaril veľký úlovok. Zadržali takmer 20 tisíc tabletiek
Zdielať na

Oravským policajtom sa podaril veľký úlovok. Zadržali takmer 20 tisíc tabletiek

ORAVA / Počas akcie policajti na Orave zhabali takmer 20 tisíc kusov tabletiek. Lieky nie sú zaregistrované našim štátnym ústavom na kontrolu liečiv. Ide o medikamenty určené výhradne pre mužov.

Policajti na Orave urobili raziu v dvoch okresoch, v Tvrdošíne a v Námestove. Pri zásahu zatkli dvoch mužov vo veku 43 a 37 rokov. Zrejme si privyrábali nelegálnym predajom liekov. Policajti urobili štyri domové prehliadky a taktiež dve prehliadky iných priestorov. "Pri prehliadkach sme zaistili viac ako 19 tisíc kusov tabletiek liekov rôznych názvov určených na povzbudenie potencie," informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

"Lieky na potenciu patria medzi najčastejšie falšovateľné lieky, to je dlhodobo známa vec," vraví sexuológ Peter Blaško. Odborník vidí dva dôvody, prečo si chlapi takýmto spôsobom zadovažujú tieto lieky. Jednak je to faktor hanby. A taktiež ich vedie myšlienka, že cez internet ich kúpia lacnejšie. 

Policajná vyšetrovateľka už obvinila dvojicu mužov z Oravského regiónu. Špecialista na túto problematiku varuje, že lieky zakúpené na čiernom trhu môžu byť veľmi nebezpečné. Okrem účinných látok totiž často obsahujú aj rôzne škodliviny. " Pokiaľ je tam napríklad prímes amfetamínu, alebo ďalších toxických látok, tak tá reakcia na použitie tohto lieku môže byť taká silná, že pacienti by v oveľa vyššej miere mohli dostať infarkt, zástavu srdca," vysvetľuje Blaško. 

Obom mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 12 rokov.

 Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy