Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nie je mŕtvola, nie je vrah. V Dubnici hľadá pozostatky tiel ťažká technika
Zdielať na

Nie je mŕtvola, nie je vrah. V Dubnici hľadá pozostatky tiel ťažká technika

NOVÁ DUBNICA / Prípad údajného sériového vraha zo Zliechova pri Ilave stále zamestnáva kriminalistov z Národnej kriminálnej agentúry. Neprestávajú hľadať telá obetí. 40 ročný Miroslav sa mal v ilavskej väznici priznať k viacerým brutálnym vraždám. Dôkazy však zrejme stále chýbajú.

V nelegálnej záhradkárskej osade na okraji Novej Dubnice policajti z NAKA už po niekoľkýkrát lopatami a bagrom hľadali v zemi ľudské pozostatky. V minulosti v tých miestach totiž choval psov 40 ročný Miroslav. Ten mal podľa vlastných slov zavraždiť minimálne štyroch ľudí zo svojho okolia. Tí sú dodnes evidovaní ako nezvestné osoby. "V tejto chvíli môžeme len potvrdiť, že NAKA vo veci vykonáva potrebné procesné úkony," potvrdil Michal Slivka, hovorca Prezídia PZ.

Miroslav sedí momentálne za mrežami pre týranie 8-ročného syna. Vo väzbe mal prehovoriť o svojich brutálnych činoch z minulosti. Svoje obete mal uškrtiť, telá spáliť a pozostatky zakopať na rôznych miestach. Policajti pred vyše rokom už prekopali záhradu pri jeho dome v obci Zliechov pri Ilave. Tam mali ležať spálené zvyšky jeho družky a jej iba jeden a pol ročnej dcéry. Vyšetrovatelia vtedy mali nájsť kúsky kostí, no to zrejme nemusí stačiť.

To, že v tomto prípade podľa všetkého ešte stále nepadlo žiadne obvinenie z vraždy, môže podľa odborníka znamenať, ze polícii chýbaju kľúčové dôkazy. "Ide pravdepodobne o dôkaznú núdzu, v minulosti už boli prípady, kedy sa páchateľ sebaobvinil, ale neboli žiadne dôkazy na to, aby voči nemu vzniesli obvinenie," vysvetľuje advokát Ján Kanaba st.

V Novej Dubnici majú policajti pátrať po pozostatkoch údajných ďalších obetí Miroslava. Nezvestný je manžel jednej z jeho priateliek a tiež mladá žena, s ktorou sa mal zoznámiť na internete. Či na mieste pátrania niečo našli, nevedno. "Viac informácií budeme môcť poskytnúť verejnosti, až keď to procesná situácia dovolí," tvrdí Slivka. "Pokiaľ sa nenájde mŕtvola, tak podla starej rímskej zásady platí: nie je mŕtvola, nie je vrah," tvrdí Kanaba st.

Pokiaľ by v prípade nenastal výrazný posun, tak nie je vylúčené, ze sa údajný sériový vrah po odpykaní si súčasného trestu pre týranie, dostane na slobodu.

​Kým niekde kosti a dôkazy prácne hľadajú, inde ich nájdu roztrúsené pri koľajisku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy