Skoro jasno
15°
Bratislava
Prípadov, kedy rodičia nechali dieťa v aute, pribúda. Správanie rodičov okomentoval aj psychológ
Zdielať na

Prípadov, kedy rodičia nechali dieťa v aute, pribúda. Správanie rodičov okomentoval aj psychológ

PEZINOK/TRENČÍN / Ďalšie dieťa spiace v zamknutom aute. Tentoraz ho spozorovali ľudia na parkovisku v Pezinku. V tomto prípade nebolo horúco, no okno na aute bolo otvorené tak, že by bezbranné dieťa mohol ktokoľvek zobrať. Všetky záchranné zložky ale museli v pondelok zasahovať aj v obci Trenčianske Jastrabie. Dieťa totiž zostalo nešťastnou náhodou uväznené v aute.

Na policajnom facebooku sa objavili fotografie od ľudí, ktorí zbadali dieťa v aute na parkovisku pred nákupným centrom. Dieťa spalo v autosedačke a okná boli otvorené tak, že by sa dalo jednoducho, a bez väčšej námahy, uniesť. Kým policajná hliadka prišla na miesto, auto tam už nebolo. Ľudia v komentároch na sociálnej sieti tvrdia, že dieťa tam nebolo dlho, no v komentároch netajili pobúrenie z konania rodičov. 

Záchranné zložky v pondelok popoludní zasahovali aj v obci Trenčianske Jastrabie. Dieťa sa jej totiž podarilo v aute nešťastnou náhodou zabuchnúť aj s kľúčmi. Keď sa jej ani po niekoľkých desiatkach minút nepodarilo dvere vypáčiť, zavolala na tiesňovú linku. Hasiči rozbili zadné okno, a tak z auta vyslobodili dvojročné dievčatko. Spolu s matkou ho sanitka odviezla na pozorovanie do nemocnice.

Aj napriek tomu, že sa to za posledné obdobie stáva často rodičia sú zrejme nepoučiteľní. Od začiatku tohto mesiaca ide iba na Slovensku o 5 prípad, kedy rodičia nechali dieťa v aute a odbehli. Na chvíľočku.

Pohľad psychológa

"Ide zrejme o to, že rodičia sú pod tlakom, stresom. Podstatou je asi veľký časový tlak. Ak nechajú dieťa v aute ide o prípady, kedy majú toho zrejme veľa. Nevieme čo týmto rodičom behá v hlave," vyjadril sa k situáciám, ktoré sa v posledných dňoch stali niekoľkokrát psychológ Karol Kleinmann. 

"Je to tragédia pre to dieťa. Ani keď nie je horúčava nemá byť dieťa zavreté v aute. To je podľa mňa trestné," povedala doktorka- pediatrička Katarína Šimovičová.

Pozrite si archívnu reportáž o tom ako dieťa, ktoré ostalo v aute zomrelo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy