Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jozef si splnil sen. Ukradol smetiarske auto a šoféroval pod vplyvom
Zdielať na

Jozef si splnil sen. Ukradol smetiarske auto a šoféroval pod vplyvom

NITRA / Tridsaťštyriročný muž túžil šoférovať smetiarske auto a po splnení sna skončil s putami na rukách. Vozidlo, totiž ukradol a navyše na ňom brázdil ulice pod vplyvom alkoholu. Jozef vo firme na vývoz odpadu v Šali aj pracuje, ako závozník. Smetiarske auto vraj bolo jeho srdcovou záležitosťou.

Jozef, ktorý pracuje na smetiarskom vozidle ako závozník, mal sen sadnúť si za jeho volant. Cez víkend sa rozhodol, že si ho splní a vkradol sa do areálu.

Muž, si to namieril na sídlisko a demoloval všetko čo mu prišlo do cesty. Poškodil lampu verejného osvetlenia, na vozidle rozbil pritom čelné sklo a vrazil aj do oplotenia, tesne vedľa kontajnerov.

Smetiarske auto spozorovala policajná hliadka a snažila sa ho zastaviť. Muž ich ale ignoroval a v ceste pokračoval ďalej, napokon zastavil v areáli firmy, z ktorej vozidlo zobral. Policajti muža podrobili dychovej skúške a ukázalo sa, že riadil opitý. Dokonca údajne tvrdil, že sa o vozidlo vždy v práci vzorne staral a má ho veľmi rád.

"Nafúkal 2,54 promile," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová. Okrem toto, že muž jazdil pod vplyvom alkoholu, policajti zistili aj to, že nemá vodičský preukaz. Okamžite ho zadržali a skončil v policajnej cele.

"V súvislosti s týmto incidentom firma rieši okamžité rozviazanie pracovného pomeru," uviedol konateľ spoločnosti Štefan Sklenár. Sen previezť sa na aute vyjde muža poriadne draho, hrozí mu od troch do 10 rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy