Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž si objednal kamene šťastia za stovky eur. Pri preberaní zásielky ho čakalo prekvapenie
Zdielať na

Muž si objednal kamene šťastia za stovky eur. Pri preberaní zásielky ho čakalo prekvapenie

VOLICA / Nebol to trestný čin, ale omyl. Takto policajti ukončili prípad Ondreja z Volice, ktorý si objednal údajne zázračné kryštály. Mali mu priniesť lásku a šťastie. Namiesto toho prišiel o peniaze. Zisťovali sme, prečo polícia v tomto prípade trestné stíhanie zastavila.

Ondrej z obce Volica na východe Slovenska si objednal zázračné kamene za 280 eur. Veril, že mu zmenia život, no napokon bolo všetko inak. "Ja som si objednal zázračné kamene na zmenu života, aby sa mi dobre darilo, a aby ma ženy ľúbili," povedal Ondrej . Špeciálne kryštály si mal podľa polície objednať telefonicky od ženy, ktorá sa predstavila ako Jasmína. "Muž si u tejto osoby objednal zázračné kryštály za sumu 280 eur a peniaze zaslal na účet,"  uviedol Daniel Džobanik, hovorca polície v Prešove. 

Keď však prišla zásielka, prevziať si ju mohol až po zaplatení ďalších 280 eur. Päťdesiattriročný Ondrej preto všetko oznámil policajtom. Polícia vtedy začala trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu podvodu. "Polícia zásielku zaistila na účely trestného konania," pokračoval hovorca polície. Po viac ako troch mesiacoch však bolo trestné stíhanie ukončené."Polícia trestné stíhanie zastavila, nakoľko skutok nie je trestným činom, keďže nebola naplnená skutková podstata trestného činu podvodu, išlo o omyl," vysvetlil Džobanik. 

"No tam bolo nejaké nedorozumenie 280 eur som mal uhradiť za zásielku," pokračoval Ondrej. Ďalších 280 eur hneď potom, ako sa prípadom začala zaoberať polícia, už Ondrej zaplatiť nemusel. Žena sa podľa jeho slov iba pomýlila. "Ona zavolala na políciu, že len čiarku tam zabudla dať, že to len 2 eurá a 80 centov mám zaplatiť," dodal Ondrej.

Pozrite si archívnu reportáž o nových fintách zlodejov motoriek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy