Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hasičov zachraňovali z kanála, priotrávili sa zrejme pre poruchu čerpadla
Zdielať na

Hasičov zachraňovali z kanála, priotrávili sa zrejme pre poruchu čerpadla

ŽARNOVICA / Dobrovoľným hasičom v Hodruši Hámroch napokon museli pomáhať profesionáli, aj záchranári. Muži sa podľa polície v podzemnej šachte nadýchali oxidu uhličitého. K intoxikácii došlo počas odčerpávania vody zo šachty v približne 4 - 5 metrovej hĺbke.

Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. "Vraj išli hasiči čistiť studňu a odpadli, zostalo im zle," tvrdí jedna z obyvateliek obce. "Jednalo sa o členov dobrovoľného hasičského zboru obce Hodruša Hámre, ktorí čerpali vodu z asi päťmetrovej studne s pomocou čerpadla," potvrdil Jozef Rozemberg, z HaZZ v Žiari nad Hronom.

​Podľa polície do šachty vošiel 44-ročný muž, ktorý išiel vypnúť benzínové čerpadlo, prišlo mu nevoľno a odpadol. Pomoc mu šiel poskytnúť jeho 28-ročný kolega, ktorý takisto upadol do bezvedomia.

Ako tretí dole zliezol 30-ročný dobrovoľný hasič, ktorý aj napriek náhlej nevoľnosti dokázal vyliezť hore a volať pomoc. Na mieste boli záchranári, priletel aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice.

Mužov vo veku 44 a 28 rokov previezli do banskobystrickej nemocnice, ich ďalší kolega skončil v nemocnici v Žiari nad Hronom. Rovnako tak aj dvaja záchranári, ktorí na mieste pomáhali ako prví a tiež sa nadýchali. Polícia miesto zadokumentovala, vyšetrovanie ďalej prebieha.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy