Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nové skutočnosti spojené s prípadom zavraždeného podnikateľa Kubašiaka: Zavraždiť mali aj mňa, tvrdí vdova
Zdielať na

Nové skutočnosti spojené s prípadom zavraždeného podnikateľa Kubašiaka: Zavraždiť mali aj mňa, tvrdí vdova

BANSKÁ BYSTRICA / Je to takmer 12 rokov čo Horehroním otriasla brutálna poprava podnikateľa Jána Kubašiaka. Prípad stále nie je uzavretý. Okresný súd v Banskej Bystrici vo štvrtok opäť pojednával, no bez obžalovaného. Údajný objednávateľ, Igor Šajga je na úteku. Vystrašená vdova po podnikateľovi povedala, že polícia rieši prípad objednávky jej likvidácie.

Za prípadom stále chýba definitívna bodka. Údajný objednávateľ je na úteku, súd pojednáva v prípade Igora Šajgala ako proti ušlému a vdova po zavraždenom podnikateľovi Jánovi Kubašiakovi prežíva opäť veľký strach. Vdova prišla s tvrdením, že pár rokov po jeho vražde mali chcieť fyzicky zlikvidovať aj ju. "Pred dvomi týždňami som bola na polícii pre objednávku mojej úkladnej vraždy, snažím sa s tým popasovať teraz," uviedla poškodená Mária Sihelská. 

"Vyšetrovatelia na tom pracujú a veríme, že naozaj, tak ako šesť rokov po udalosti venovali pozornosť rodine Kubašiakovej, tak aj v súčanosnosti neurobia to, že prerušia, alebo niečo odložia," uviedol manžel Márie Sihelskej. Podľa nej mal políciu kontaktovať muž, ktorý tvrdil, že si jej fyzickú likvidáciu mal objednať práve Igor Šajgal. Všetko malo vyzerať ako nehoda. "Podľa mňa to bolo dlhodobejšie a človek, ktorý to mal vykonať sa stretol so Šajgalom niekedy v roku 2017. Malo to vyzerať ako autonehoda, že ma zrazí auto, cítim sa zdravotne veľmi zle," dodala Sihelská.

Na to, v akom štádiu je vyšetrovanie tejto veci sme sa pýtali aj na polícii, prezídium nám poslalo písomné stanovisko, podľa ktorého v tomto štádiu vyšetrovania žiadne informácie neposkytujú, aby nebol zmarený účel trestného konania.  

Muž, na ktorého je vydaný európsky zatýkací rozkaz a ktorý mal podľa obžaloby stáť za popravou horehronského podnikateľa má tak na krku ďalšie vážne obvinenie, no kde sa momentálne nachádza netušia ani jeho obhajcovia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy