Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Strhol volant, ale aj tak čelnej zrážke nezabránil. V jednom z havarovaných vozidiel bolo aj malé dieťa
Zdielať na

Strhol volant, ale aj tak čelnej zrážke nezabránil. V jednom z havarovaných vozidiel bolo aj malé dieťa

BELÁ NAD CIROCHOU / Štyria zranení a tri zdemolované autá. Vodičovi smetiarskeho vozidla nepomohlo zabrániť zrážke dvoch ďalších áut ani to, že sám strhol volant do priekopy. V čase nárazu bolo v jednom z áut aj dvojročné dieťa. Pre nehodu pri obci Belá nad Cirochou bola na niekoľko desiatok minút uzavretá cesta.

Nehoda sa stala okolo druhej popoludní medzi obcami Dlhé a Belá nad Cirochou. 48- ročná vodička chcela predbehnúť smetiarske auto. Vodič však zbadal, že oproti ide ďalšie auto a tak sa zrážke aspoň pokúsil zabrániť. "Ešte som sa stačil vyhnúť, respektíve zachrániť tie dve auta od úplnej čelnej zrážky, tak som strhol volant do priekopy," vysvetlil vodič smetiarskeho auta. "Podľa prvotných informácií vodička osobného auta predbiehala smetiarske vozidlo, pričom sa zrazila s oproti idúcim autom," potvrdil hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik.

"Boli sme privolaní k dopravnej nehode troch vozidiel, jednalo sa o dve osobné a jedno nákladné auto," tvrdí Ervín Škutka, veliteľ zásahu HAZZ v Snine. Z osobného a smetiarskeho auta odtrhlo aj kolesá. "Toto išlo tu do priekopy a tamto odhodilo ešte o 50 metrov ďalej. Vyšli sme z auta a išli sme sa pozrieť, či tí ľudia sú v poriadku," opísal vodič smetiarskeho auta. Na mieste museli zasahovať dve posádky záchranárov. V čase zrážky bolo v jednom z áut aj dvojročné dieťa. "Pri nehode sa štyri osoby zranili ľahko, dychové skúšky na alkohol boli negatívne," potvrdil Džobanik.

Cesta medzi Belou a Dlhým nad Cirochou bola asi 30 minút uzavretá. Neskôr premávku riadili policajti. Polícia celú nehodu zadokumentovala a v prípade začala trestné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy