Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V pondelok bol Pachinger na súde a odišiel. Vo štvrtok sa nedostavil, hľadajú ho
Zdielať na

V pondelok bol Pachinger na súde a odišiel. Vo štvrtok sa nedostavil, hľadajú ho

BRATISLAVA / Patrik Pachinger odsúdený v kauze skrachovaných nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia je v hľadáčiku polície. Po tom, čo ho v pondelok nechala odísť zo súdu, ho všade hľadá.

Pachinger sa mal vo štvrtok dostaviť na krajský súd na odvolacie konanie v inej trestnej veci. Tam ale neprišiel a jedným z dôvodov je vraj náhle zhoršenie jeho zdravotného stavu. 

Na súde ho už čakala policajná hliadka, ktorá ho ráno hľadala aj na mieste trvalého pobytu. O tom, kde teraz je, nevie ani jeho advokát. Pachinger nám poslal stanovisko, že na konanie o jeho podmienečnom prepustení, ktoré už bude čoskoro, sa dostaví.

Prečo ale pre neho na súd neprišli už začiatkom týždňa? "Súdy neinformujú útvary policajného zboru o termíne pojednávania osôb v pátraní. Z uvedeného dôvodu polícia nedisponovala informáciou o termíne pondelkového pojednávania," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihaliková. 

Do veci ale vstúpila šéfka rezortu vnútra. "Postup jednotlivých funkcionárov preverujeme a po nájdení nejakej chyby budú vznesené aj nejaké obvinenia," povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Patrik Pachinger tak naďalej ostáva v hľadáčiku polície. Otázne je to, či sa jej ho podarí vypátrať, ale aj to, či sa odsúdený Pachinger dostaví na najbližšie pojednávanie vo veci jeho podmienečného prepustenia. Sudca by už mal definitívne rozhodnúť či do väzenia pôjde alebo nie. 

Pozrite si rozhovor s Pachingerom z pondelka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy