Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po Kočnerovi zadržala NAKA Pavla Ruska
Zdielať na

Po Kočnerovi zadržala NAKA Pavla Ruska

BRATISLAVA / Polícia v stredu zadržala podnikateľa Mariána Kočnera v kauze zmeniek, ktorá sa týka Pavla Ruska a televízie Markíza. Pavol Rusko prišiel vo štvrtok ráno na policajné prezídium, aby vypovedal. Krátko na to, ako ho opustil, ho zadržala NAKA. S informáciou prišiel Denník N.

Pavol Rusko ešte vo štvrtok ráno pred novinármi povedal, že prišiel na policajné prezídium dobrovoľne vypovedať, kategoricky odmietal vinu a tvrdil, že prišiel na prezídium uviesť veci na pravú mieru. Výsluch bol chvíľu po začatí prerušený, následne pokračoval. Pavol Rusko opustil policajné prezídium slobodne, no krátko na to za ním vyštartovala NAKA, ktorá ho podľa informácií Denníka N zadržala. 

Polícia na svojej facebookovej stránke uviedla, že bol na Kočnera a na Ruska spracovaný návrh na väzobné stíhanie. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky finančnej polície obvinil osoby M.K. a P.R. z trestného činu falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnená výroba peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenie spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Obidve osoby boli zadržané a je na nich spracovaný podnet na väzobné stíhanie," uvádza sa v stanovisku polície. 

Podnikateľa Mariána Kočnera v stredu zadržala polícia. "Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť, že M. K. bol zadržaný vo veci týkajúcej sa zmeniek. V súčasnosti sa realizujú úkony, preto sa nebudeme k veci vyjadrovať," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Advokát Mariána Kočnera Martin Pohovej uviedol, že jeho klient je v poriadku, nebol ošetrený, no musel si doniesť lieky na alergiu. Noc v policajnej cele podľa neho strávil Kočner v poriadku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy