Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Ľudí pripravili o peniaze nečakaní lupiči
Zdielať na

Ľudí pripravili o peniaze nečakaní lupiči

Archívna reportáž

ASSAM / Bankomaty sú častým terčom útoku ľudí so záluskom na ich obsah. Bankomaty sa vytrhávajú zo stien pomocou áut, vyhadzujú sa do vzduchu s výbušninami a montujú sa na ne špeciálne zariadenia, vďaka ktorým sa kriminálnici chcú dostať k PIN kódu ľudí používajúcich bankomat. A niekedy sa ľudia nedostanú ku svojim peniazom pre úplne iný, nečakaný dôvod.

Keď ľudia reklamovali bankomat, ktorý nevydáva peniaze, technici naozaj nečakali to, čo našli v pokazenom prístroji. Vovnútri našli bankovky v celkovej hodnote 1,2 milióna rupií (viac ako 15 tisíc eur) roztrhané na drobné kúsky.

Vinníkom sú podľa všetkého potkany. Podľa portálu BBC sa potkany dostali do bankomatu cez dieru pri kábloch. Fotografie o zničených peniazoch sa okamžite rozšírili na sociálnych sieťach.

Na jednej z fotografií vidno aj potkana, ktorý v bankomate zahynul. Miestny policajný dôstojník Prakaš Sonowal povedal, že bankomat bol nefunkčný približne 12 dní. Tecnici, ktorí bankomat otvorili, zistili, že potkany zničili najmä bankovky v hodnote 2000 a 500 rupií. Zo stroja sa im podarilo zachrániť približne 1,7 milióna rupií (21000 eur).

Pred potkanmi sa nemôžete cítiť v bezpečí ani na vyšších poschodiach bytoviek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy