Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nevšimol si signalizáciu a vošiel vlaku do trate. Mladíka oživovali
Zdielať na

Nevšimol si signalizáciu a vošiel vlaku do trate. Mladíka oživovali

LUŽIANKY / Na železničnom priecestí sa zrazilo osobné auto s vlakom. Stalo sa to krátko po obede v Lužiankach. 28 ročný vodič si zrejme prichádzajúci vlak nevšimol. Vo vlaku sedeli desiatky cestujúcich, nikto z nich sa našťastie nezranil.

Nehoda sa stala na priecestí bez závor. Osobný vlak smeroval z Nitry do Leopoldova. 28-ročný vodič, ktorý podľa svedkov tadiaľ chodieva pravidelne vošiel do koľajiska rovno pod prichádzajúci osobný vlak. "Celé som to videl, ako to rachlo. To auto sa začalo prekrúcať," vraví svedok nehody. Po náraze vozidlo letelo ešte asi 30 metrov a skončilo v priekope.

Lukáš sedel vo vozidle sám a vlak našťastie vrazil do auta z boku zo strany spolujazdca. Priecestie je síce bez závor ale zvuková a svetelná signalizácia spustená bola. Muža z auta von dostali svedkovia a okamžite sa mu snažili pomôcť, na miesto po chvíli prišli aj záchranári a previezli ho do nemocnice. "Bol dochrámaný, tvár mal krvavú všetko," dodáva svedok. Po príchode hasiči pomáhali s resuscitáciou zraneného. 

"Pacient je hospitalizovaný, momentálne prebieha diagnostika a ošetrenie," informuje hovorkyňa nemocnice v Nitre, Tatiana Timková. Cestujúci vo vlaku sa nezranili. Ľudí z miesta odviezol náhradný autobus. Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania. Podľa predbežných zistení za všetko môže zrejme nepozornosť 28-ročného vodiča auta.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy