Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti odhalili 60- ročného dílera. V byte mal viac ako 69 jednorazových dávok drog
Zdielať na

Policajti odhalili 60- ročného dílera. V byte mal viac ako 69 jednorazových dávok drog

Zdroj: Polícia SR

KOŠICE / Policajti v spolupráci s kriminálnou políciou vykonali koncom minulého týždňa drogovú raziu. Akcia na zadržanie drogových dílerov prebiehala v mestskej časti Staré mesto v Košiciach. Počas nej kukláči zadržali 60-ročného muža, ktorý mal v byte viac ako 150 kusov nebezpečných tabliet.

Kukláči zadržali podozrivého 60-ročného muža v jeho byte. Počas domovej prehliadke zaistili viac ako 150 kusov tabliet. Tie obsahujú látku buprenorfin, ktorá je zaradená medzi omamné a psychotropné látky, pričom tieto tablety je možné dostať len na lekársky predpis. Okrem tabliet našli u staršieho muža aj kryštalickú látku a biely prášok. 

Všetky zaistené veci boli zaslané na expertízu a sú predmetom ďalšieho znaleckého skúmania. Tabletky, ktoré zaistili predstavujú najmenej 69 obvyklých jednorazových dávok drogy. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Košiciach 60-ročného muža  obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že obvinený si mal od apríla až doteraz zadovážať omamné a psychotropné látky, ktoré prechovával v mieste bydliska. Od koho tieto látky v Košiciach získaval zatiaľ nie je jasné. Drogy mal vymieňať a predávať ďalším osobám. Zakaždým v inom množstve. 

"Obvinený muž, ktorý sa obdobnej trestnej činnosti dopúšťal už v minulosti, je stíhaný väzobne. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov," uviedla hovorkyňa polície v Košiciach  Jana Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o mužovi, ktorý sa po zadržaní pre drogy, obesil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy