Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvojnásobná záchrana z jazera v Ivanke pri Dunaji. Žena skočila za mladíkom
Zdielať na

Dvojnásobná záchrana z jazera v Ivanke pri Dunaji. Žena skočila za mladíkom

IVANKA PRI DUNAJI / V obci blízko Bratislavy došlo v pondelok večer k obrovskej tragédií. Do jazera skočil mladý muž, ktorý sa už viac z vody nevynoril. Policajti museli ratovať aj jeho priateľku.

Celé nešťastie sa stalo na jazere Šutrovňa, ktoré sa nachádza na začiatku Ivanky pri Dunaji. Krátko pred ôsmou hodinou večer polícia prijala oznámenie, že muž skočil do vody a už sa z nej nevynoril. O niekoľko minút dorazili k vodnej ploche všetky záchranné zložky.

Tie si nemohli nevšimnúť rozrušenú ženu, ktorá sa odrazu rozbehla smerom do jazera, hľadať 26-ročného mladíka z Ružomberka. Ženu museli nakoniec z jazera vytiahnuť policajti. "Z obavy o jej život a zdravie policajti okamžite skočili do vody a ženu brániacu sa pomoci vytiahli na breh," uviedla hovorkyňa polície v Bratislave Lucia Mihaliková. Štyridsaťročnej žene poskytli záchranári prvú pomoc a následne ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc.Tam sa podrobila ďalším vyšetreniam. 

Hasičom sa neskôr podarilo mladého muža z vody vytiahnuť, no žiaľ, už bez známok života. Obhliadajúci lekár na zistenie presnej príčiny smrti odporučil vykonať u nebohého pitvu. "Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Bernolákovo už v tejto súvislosti začal  trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," dodala Mihaliková. 

Pozrite si archívnu reportáž o chlapcovi(14), ktorý sa utopil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy