Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na vyhorené družstvo, ktoré vlastnia talianski podnikatelia, opäť prišli kriminalisti
Zdielať na

Na vyhorené družstvo, ktoré vlastnia talianski podnikatelia, opäť prišli kriminalisti

BRESTOV / V sobotu došlo k rozsiahlemu požiaru na družstve talianskych podnikateľov Rodovcov v Brestove pri Humennom. Televízii JOJ sa podarilo získať zábery z toho, ako to na mieste vyzeralo ešte pred príchodom záchranných zložiek. Hasiči spolu s kriminalistami tam však museli prísť aj na druhý deň.

Rozsiahly požiar sa podarilo natočiť divákovi TV JOJ. Obrovský dym bolo vidieť už z diaľky. "Došlo k celkovému zhoreniu strechy a to krytiny a krovu hospodárskej budovy a dvoch kusov mladého hovädzieho dobytka, ktorý sa nachádzal vo vnútri hospodárskej budovy," informoval policajný hovorca, Daniel Džobanik. 

Dve teľatá museli utratiť a to pod dohľadom veterinára. Vďaka rýchlemu zásahu ale desiatky kusov zachránili. "Na mieste zásahu sa podarilo uchrániť 60 kusov dobytka," informoval veliteľ zásahu Marek Pavlov. Vzniknutú škodu vyčíslili na 50 tisíc eur. 

​Po tom, ako hasiči požiar definitívne dostali pod kontrolu, úkony na tomto mieste neskončili. Bolo tam množstvo kriminalistov, ktorí do neskorých večerných hodín zhromažďovali dôkazy. Napokon celý objekt uzatvorili policajnou páskou. Hospodársky tvor patrí rodine talianskych podnikateľov. Namieste bol aj muž, ktorý družstvo podľa slov zamestnancov aktuálne riadi. Vyjadriť sa však nechcel.

Procesné úkony mali pokračovať na druhý deň ráno. Znova tam ale museli zasahovať hasiči. "Vzhľadom k tomu, že došlo k znovuvznieteniu slamy, sme boli povolaní k uhaseniu," dodal Robert Bovan, veliteľ zásahu. Na miesto prišiel aj špeciálne vycvičený policajný pes, ktorý celý objekt skontroloval.

Hľadal možnú prítomnosť horľavej látky. Vyšetrovatelia pracujú s verziou, že o požiar sa niekto postaral úmyselne. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci," dodal Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy