Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladá žena si vypočula rozsudok za to, že pripravila vlastnú starú mamu o život
Zdielať na

Mladá žena si vypočula rozsudok za to, že pripravila vlastnú starú mamu o život

Archívna reportáž

ŽILINA / 19 ročná Lucia zo Žiliny si dnes na okresnom súde vypočula verdikt za to, že má na svedomí život svojej starej mamy. Už vopred vedela, čo ju čaká, pretože s prokurátorom uzavrela dohodu o vine a treste. Hrozilo jej 20 až 25 ročné väzenie alebo aj doživotie.

Cestou na súd mladú ženu sprevádzali viacerí príbuzní. Za jednu ruku ju držala mama, za druhú priateľ. Lucia bola skormútená. Uvedomovala si, že ich opúšťa na dlhý čas. Podľa obvinenia zabila svoju 80-ročnú babku. "Lucia to znášala posledné dni veľmi ťažko, ale pomáhal jej jej priateľ," hovorí Jozef Santus, Luciin starý otec z maminej strany.

Tragédia, po ktorej sa dopustila svojho činu, sa odohrala koncom mája minulého roka. V osudnú sobotu ráno, najprv zahynul jej otec po páde z okna bytu na piatom poschodí. Svedkovia nám povedali, že tomuto nešťastiu predchádzal vážny rodinný incident. K mŕtvemu mužovi na zemi začali postupne prichádzať jeho deti. Pochopiteľne, zostali v šoku . Aj Lucia, ktorá sa domnievala, že za smrť otca môže stará mama. Podľa susedov túto situáciu nezvládla.

"Plakali nad ním a jedna vykrikovala, že chce ísť hore a že zabije babku. Stáli tu policajti a nič neurobili," hovorí svedkyňa tragédie. Ďalšia svedkyňa údajne policajtom vravela, že by mali chrániť babku. "Medzitým vyšla hore, dopichala babku a došla dole s krvavými rukami," hovorí svedkyňa. Jej príbuzní sú stále presvedčení o tom, že toto nešťastie sa nemuselo stať, keďže na mieste už vtedy bola policajná hliadka.
"Na vine vraždy boli samotní policajti z prvej hliadky, ktorý nič neurobili," hovorí Luciin starý otec. Postup polície pred samotnou vraždou posudzovala inšpekcia ministerstva vnútra. "Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra vlani túto vec ukončil zastavením, pretože tento skutok nie je trestným činom," hovorí Andrea Dobiášová, hovorkyňa ministerstva vnútra SR. Pri návrhu výšky trestu prokurátor prihliadal na viaceré poľahčujúce okolnosti a senát okresného súdu návrhu prokurátora vyhovel. Ešte pred vynesením konečného verdiktu sa Lucka na chodbe súdu rozlúčila so svojimi blízkymi, ktorí ju prišli podporiť. Vedela, že už o pár minút jej začne plynúť desaťročný trest.

Dnes v Budapešti padol aj rozsudok v tragickom prípade ľudí, ktorí zahynuli v dodávke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy