Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Náčelník polície sa obohacoval na pokutách. Vystavoval falošné bločky
Zdielať na

Náčelník polície sa obohacoval na pokutách. Vystavoval falošné bločky

VEĽKÉ KAPUŠANY / Náčelník mestskej polície vo Veľkých Kapušanoch sa mal obohacovať na pokutách. Ľuďom, ktorí urobili priestupok, mal totiž vystavovať falošné pokutové bloky. Po prevalení škandálu mesto začalo okamžite konať. Náčelníka už trestne stíhajú štátni policajti.

Muž, ktorý je podozrivý zo zneužitia právomoci verejného činiteľa pracoval vo funkcii náčelníka mestskej polície tri roky. Už niekoľko dní je však bez práce. Dôvodom jeho odchodu z funkcie je nekalá činnosť, ktorej sa mal dopustiť pri práci. Pri riešení priestupkov mal totiž vystavovať falošné pokutové bloky, ktoré neboli riadne registrované. "V priebehu mesiaca máj na základe občianskeho podnetu sme zistili, že bývalý náčelník konal v rozpore so zákonom pri ukladaní pokút," potvrdil Ferenc Boczán, zástupca primátora vo Veľkých Kapušanoch.

"Tu v Kapušanoch je všetko možné, tu sa tomu vôbec nečudujem." "Neviem, ale neprekvapuje ma to," tvrdia aj miestni obyvatelia.

Koľko falošných bločkov a v akej sume muž zákona vystavil mesto špecifikovať nechcelo. No je pravdepodobné, že peniaze, ktoré za ne dostal išli do jeho vrecka. "Podľa môjho názoru to nebola veľká suma, skôr sa jedná o porušenie morálnych zásad mestského policajta," hovorí  Ferenc Boczán. "Ako ja by som vedela, že je to falošné, nemôžem to vedieť." "Je to nepríjemné, mali by ho vyhodiť z práce," rozhorčili sa obyvatelia.

Podľa zástupcu primátora sa náčelník už aj v minulosti dopustil zopár malých prehreškov. Po tomto odhalení však vedenia mesta zakročilo nekompromisne. "Mesto ako zamestnávateľ vyhodnotilo to jeho počínanie ako hrubé porušenie pracovnej disciplíny. K 31.5. 2018 s okamžitou platnosťou sme s ním rozviazali pracovný pomer," potvrdil Boczán.

Náčelník teda nielenže prišiel o prácu, ale navyše má problém aj so zákonom. Vyšetrujú ho už totiž aj jeho kolegovia zo štátnej polície. "V danej veci vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vzhľadom na prebiehajúce úkony v tejto chvíli nie je vhodné poskytnúť viac informácií," potvrdila Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy