Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na železničnej stanici v Poprade nahlásili bombu
Zdielať na

Na železničnej stanici v Poprade nahlásili bombu

POPRAD / Železničnú stanicu v Poprade večer takmer na tri hodiny vyradila nahlásená bomba. Na miesto prišli všetky záchranné zložky i psovod so špeciálne vycvičeným psom.

Železničnú stanicu v Poprade policajti v stredu večer evakuovali. Približne o 20:35 niekto nahlásil nástražný výbušný systém.

​Zo stanice i nástupíšť museli odísť nielen cestujúci, ale aj všetci zamestnanci. Policajti požiadali o opustenie priestorov dokonca aj návštevníkov vedľa stojaceho hotela. Okolie páskami uzavreli a nepúšťali ani autá na blízke parkoviská. Prichádzajúce vlaky do stanice vojsť tiež nemohli, boli zastavené pred stanicou z oboch strán.

Na miesto prišli hasiči, záchranári, viaceré policajné zložky, vrátane psovoda so špeciálne vycvičeným psom na vyhľadávanie výbušnín. Krátko po 23. hodine polícia akciu odvolala. Bombu nenašli a život sa na železničnej stanici postupne vracal do normálu. Podľa najnovších informácií z dnešného rána popradskí policajti mali zadržať podozrivého muža, ktorý mal bombu nahlásiť. "Môžem potvrdiť, že vo štvrtok ráno popradskí policajti zadržali na železničnej stanici v Poprade podozrivú osobu, s ktorou sú vykonávané procesné úkony, preto bližšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy