Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majiteľ psov, ktoré zabili ornitológa, za mreže nepôjde
Zdielať na

Majiteľ psov, ktoré zabili ornitológa, za mreže nepôjde

BRATISLAVA / Majiteľ psov z Devínskej Novej Vsi, ktoré začiatkom minulého roka na smrť dohrýzli mladého 34-ročného ornitológa Petra, už pozná definitívne trest. Za mreže nepôjde.

Potom, čo obžalovaného 45-ročného Romana, majiteľa psov, Okresný súd Bratislava začiatkom tohto roka odsúdil na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky so skúšobnou dobou na dva roky v prípade usmrtenia 34-ročného Petra zo Stupavy, odvolací Krajský súd, tento rozsudok zrušil.

"Krajský súd v Bratislave obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 2 roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu tri roky.
Zároveň obžalovanému uložil obmedzenie, že počas skúšobnej doby nesmie vlastniť, chovať a držať zvieratá, ktoré podliehajú prihlasovacej a oznamovacej povinnosti. Rozsudok je právoplatný,"
 informoval hovorca krajského súdu, Pavol Adamčiak. 

V osudové januárové ráno sa ornitológ Peter vybral k devínskemu jazeru pozorovať vtáctvo. Domov sa už, žiaľ, nevrátil. Jeho zakrvavené telo našli náhodní okoloidúci asi kilometer od obytnej zóny. Policajné dokazovanie jasne preukázalo, že Peter vykrvácal po útoku 6. psov, ktoré 45-ročnému Romanovi ušli spoza brány rodinného domu.

Majiteľ dal všetkých psov utratiť a svoju vinu za to, že svorka z pozemku rodinného domu utiekla, pred súdom ešte v januári priznal a úprimne to oľutoval. "Som zodpovedný a cítim vinu," povedal Roman na súde. Vdove vyplatil nemajetkovú ujmu 80 tisíc eur, ako aj náklady na pohreb. Súd pri rozhodovaní o treste prihliadal aj na túto skutočnosť. 

Pozrite súvisiacu reportáž zo súdu s majiteľom psov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy