Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prípad Ernesta Valka brzdia posudky. Obvinení sa vzájomne obviňujú
Zdielať na

Prípad Ernesta Valka brzdia posudky. Obvinení sa vzájomne obviňujú

Archívne video

BRATISLAVA / Keď koncom januára tohto roka polícia na miesto vraždy známeho advokáta Ernesta Valka priviezla dvoch mužov, ktorí ho majú mať na svedomí, zdalo sa, že prípad bude skoro ukončený. Ani rekonštrukcia Valkovej vraždy, priamo v jeho už bývalej luxusnej rezidencii však koniec vyšetrovania neurýchlilo. Policajtom znalci stále neodovzdali kompletné znalecké posudky. Rekonštrukcia však preukázala, ktorý z dvoch mužov, ktorí Valka v novembri 2010 prepadli, o priebehu vraždy zrejme hovorí pravdu.

V novembri tohto roka, bude tomu už 8 rokov čo polícia pracuje na objasnení vraždy Ernesta Valka. Právnika 8. 11. 2010 vo večerných hodinách prepadli dvaja maskovaní ozbrojení muži potom, ako sa vrátil domov, do svojej luxusnej rezidencie v Limbachu.

Strelec advokáta smrteľne zranil jediným výstrelom do hrude, no podľa polície z domu zabijaci nič neodniesli. Len nedávno sa vyšetrovateľom nečakane priznal jeden z dvoch lupičov k tomu, čo sa v osudný večer v tomto štýlovom dome naozaj stalo. "Motívom bol len finančný prospech, hoci tomu verejnosť ťažko pri prominentných obetiach uverí," hovorí obhajca obvineného a svedka vraždy Daniel Lipšic

Keď 26. januára v ranných hodinách začal nad obcou Limbach, len pár kilometrov vzdialenej od Bratislavy krúžiť policajný vrtuľník, bývalú Valkovú luxusnú rezidenciu už mali obkľúčenú kukláči a miesto zabezpečovali policajní ostreľovači. Rekonštrukciu polícia vykonala priamo s dvomi obvinenými, ktorí opísali ako sa do domu k Valkovi dostali a ako vražda prebehla. Exkluzívne zábery z rekonštrukcie vraždy nakrútila TV JOJ a muž vo svetlej vetrovke je svedok, ktorý Valka prepadol s komplicom, no tvrdí, že advokáta zavraždil jeho kamarát.

Prešlo necelých 5 mesiacov a polícia z rekonštrukcie nemá stále hotové znalecké posudky. Aj preto nie je isté, či sa prípad vraždy Ernesta Valka podarí polícii ukončiť už v tomto roku, a prokuratúre podať aj samotnú obžalobu. Podľa zistení TV JOJ z prostredia vyšetrovania Valkovej vraždy, má polícia v pláne ešte vypočúvať ďalších svedkov. 

"Bez toho, aby som bližšie komentoval priebeh je zjavné, že to, ako popísal skutok obvinený Radič, nesedí s priestorovou situáciou v dome. To znamená, že to, ako on popísal, ako došlo k streľbe, kde stál jeho komplic, kde stál on, to nesedí,"  hovorí obhajca obvineného a svedka vraždy Daniel Lipšic. Obaja obvinení sa naďalej z vraždy advokáta, vzájomne obviňujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy