Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kradli bankomat a poškodili celú budovu. K časti peňazí sa nedostali
Zdielať na

Kradli bankomat a poškodili celú budovu. K časti peňazí sa nedostali

PLIEŠOVCE / Zrejme trhavinu použili v noci z nedele na pondelok neznámi páchatelia v obci Pliešovce. Spôsobili explóziu, ktorá poškodila bankomat zabudovaný v múre budovy domu služieb. Z poškodeného bankomatu ukradli peniaze. Spôsobili však obrovské škody na budove, ktorá zostala bez okien aj dverí.

Banskobystrických policajtov už od skorého rána, približne od druhej ráno, zamestnáva prípad vykradnutého bankomatu v obci Pliešovce, ktorá sa nachádza v okrese Zvolen. Zhruba dve hodiny po polnoci sa Pliešovcami ozval ohlušujúci výbuch. Ľudia ho počuli aj vo vzdialenejších častiach obce. "Ja som si myslela, že to niekto strieľa, nevedela som, že je to vykrádanie, ale bola to hrozná rana a potom bolo počuť ako niečo píska," opísala momenty krádeže jedna z tamojších obyvateliek.

Všetko spôsobila zrejme trhavina, ktorú použili páchatelia na poškodenie bankomatu, ktorý chceli vykradnúť. Silná explózia vytrhla nielen bankomat, no vážne poškodila celú budovu domu služieb. "Vo vnútri budovy poškodilo prakticky všetky vstupné dvere do jednotlivých priestorov, vytrhalo pánty, prevalilo dvere, poškodilo zámky. Všetky dvere budeme musieť vymeniť," potvrdil správca budovy Vladimír Macko.

Z poškodeného bankomatu páchatelia vybrali časť peňazí, kovové dvierka sa explóziou tak poškodili, že sa ich páchateľom neporadilo úplne otvoriť, časť peňazí tak zostala vo vnútri. Od rána sú na mieste kriminalisti, zaisťujú stopy, ktoré by mohli pri vyšetrovaní pomôcť. Zrejme ide o dvojicu mužov, ktorí po explózii z miesta ušli na aute. Polícia na prípade pracuje.​

Nie je to prvý prípad, kedy sa páchatelia podobným spôsobom dostali k peniazom. Pred rokom sa výbuch ozval aj Zvolenskou Slatinou. Z bankomat v budove obecného úradu si vtedy páchatelia odniesli zhruba 170 tisíc eur. Vyšetrovanie tohto prípadu ale bolo prerušené, páchatelia sú neznámi. Pokračovať budú v prípade, že sa objavia nové skutočnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy