Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zrážka sanitky s mikrobusom. Zraneným pomáhali záchranári z havarovanej sanitky
Zdielať na

Zrážka sanitky s mikrobusom. Zraneným pomáhali záchranári z havarovanej sanitky

SLÁDKOVIČOVO / Skoro ráno na ceste za Sládkovičovom smerom na Veľké Úľany došlo k dopravnej nehode. Sanitka sa zrazila s mikrobusom. Na mieste boli viacerí zranení, ich presný počet zatiaľ nie je známy.

Krátko pred pol siedmou hodinou ráno došlo k zrážke sanitky s mikrobusom. Vodič čiernej dodávky nestihol dokončiť predbiehaci manéver. Na ceste síce nebola plná čiara, no ani dostatočný výhľad. V protismere sa zrazil s vozidlom dopravnej zdravotnej služby. Viezlo sa v ňom 5 pacientov. K nehode boli okamžite vyslaní hasiči z Galanty. 

Sanitka sa nachádzala pri ceste za krajnicou, mikrobus ostal na ceste. V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu troch osôb. "Hasiči v spolupráci so zdravotníkmi z poškodeného sanitného vozidla poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby, ktorá sa dostavila na miesto udalosti," uviedla v správe Ministerstva vnútra odborná inšpektorka Júlia Kedrová. "Všetci vyviazli iba s povrchovými poraneniami, ktoré boli ošetrené v galantskej nemocnici. Nikto z posádky sanitného vozidla nemusel byť hospitalizovaný," povedal hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Vodič, ktorý do sanitky narazil vyviazol bez zranení. Zrážka pritom bola taká silná, že z dodávky vytrhla predné koleso práve na vodičovej strane. V dodávke, ktorá zvyčajne preváža robotníkov našťastie okrem vodiča nikto iný nebol. Obe autá boli zabezpečené proti vzniku požiaru. K úniku prevádzkových kvapalín nedošlo. Po príchode polície a zabezpečení miesta nehody auto odtiahli mimo cesty, aby vodiči mohli ďalej jazdiť bez obmedzenia. 

Pozrite si archívnu reportáž o nehode, po ktorej skončilo auto v priekope:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy