Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spolužiaci išli oslavovať úspešnú maturitu. Jeden z nich sa už domov nevráti
Zdielať na

Spolužiaci išli oslavovať úspešnú maturitu. Jeden z nich sa už domov nevráti

DUCHONKA / V rekreačnej oblasti Duchonka sa v piatok popoludní stala tragédia. Vo vodnej nádrži sa utopil 20-ročný maturant. Spolu so svojimi spolužiakmi tam trávil voľné dni po skončení štúdia na zdravotníckej škole v Topoľčanoch.

Bezstarostná rozlúčka so spolužiakmi sa skončila najhoršie, ako len mohla. Partia študentov oslavovala úspešné maturity na chate pri malom jazere Duchonka na úpätí Považského Inovca. Takzvané dozvuky sa pre triedu zdravotníkov skončili tragédiou. Horúce slnečné počasie primälo iba 20-ročného Maroša, aby skočil do vody.

Podľa svedkov mal mladík preplávať niekoľko desiatok metrov popri hrádzi, keď začal odrazu kričať o pomoc. Krátko na to sa nad nim zavrela hladina. Takto opísal hororové chvíle mladý rybár loviaci na druhom brehu. Cele to vraj trvalo iba chvíľu. "Plával, ako by sa vyhecovali alebo čo, plával sem z druhej strany, ale potom začal kričať o pomoc a taký pán na neho pozeral a kričal mu, či sa topí a on, že áno, pomôžte mi, ale už sa začal topiť a bolo neskoro," povedal svedok celej udalosti. Podľa svedkov sa topiacemu mladíkovi snažilo pomôcť niekoľko plavcov, no kým k nemu stihli doplávať, bolo už neskoro.

V miestach, kde sa Maroš stratil ľuďom z dohľadu, je voda hlboká údajne až deväť metrov. Všetci dúfali, že sa maturant opäť objaví na hladine, ale nestalo sa. K vodnej nádrži dorazili záchranné zložky. Žiaľ, s pribúdajúcimi minútami sa nádej na chlapcovo prežitie stratila. Marošovi spolužiaci sa na všetko prizerali s plačom.

Potápači z hasičského a záchranného zboru hľadajú mladíka pod vodou už niekoľko hodín. Zatiaľ márne.

Pri poslednom plánovanom ponore sa napokon jednému z potápačov podarilo na dne nájsť utopené telo. Pomocou člna ho pritiahli k brehu. Následne sa potvrdilo, že ide o 20-ročného Maroša z okresu Partizánske, ktorý zmaturoval len pred tromi dňami. Jeho telo odviezli na pitvu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy