Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cyklisti našli utopenú ženu v Hrone, polícia zisťuje jej totožnosť
Zdielať na

Cyklisti našli utopenú ženu v Hrone, polícia zisťuje jej totožnosť

VLKANOVÁ / Polícia v Banskej Bystrici rieši prípad neznámej asi 40-ročnej ženy. Jej pozostatky našli v Hrone neďaleko Vlkanovej. Zatiaľ nepoznajú ani jej totožnosť ani to za akých okolností prišla o život. Vo vode zrejme ležala dva týždne.

Bezvládne telo bolo zachytené na skalách na brehu Hrona. Neďaleko cyklotrasy pri Vlkanovej si ľudské pozostatky pri brehu všimli cyklisti. V bufete pri vode oddychovali a zbadali niečo podozrivé. Priamo na miesto kde bolo telo zachytené nevedie žiadna cesta, hasiči sa tam dostali na terénnom aute cez pole. Bezvládne telo vytiahli na breh. "Ide o ženu nezistenej totožnosti vo veku približne 40 rokov," potvrdila hovorkyňa Mária Faltániová z KR PZ v Banskej Bystrici.

Čo bolo presnou príčinou smrti sa lekárovi na mieste zistiť nepodarilo. Nariadená bola preto pitva. No, vo vode bolo podľa polície približne dva týždne. Totožnosť obete ešte nepoznajú. "Príslušníci vybrali telo na breh a odovzdali ho príslušníkom polície," potvrdil záchranár Ondrej Pinka zo HaZZ v Banskej Bystrici. "V prípade bola nariadená súdna pitva," doplnila Faltániová.

Polícia v kraji eviduje dva prípady záhadného zmiznutia za ostatné mesiace. V Banskej Bystrici pátrali pred pár týždňami po osobe, ktorá údajne v noci spadla do potoka Bystrička, silný prúd mohol telo doplaviť do Hrona a tak sa mohlo dostať až k Vlkanovej. V druhom prípade ide o nezvestnú ženu z Brezna. Viac ale bude jasné po pitve. "Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre usmrtenie," potvrdila Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy