Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dvojici zlodejov stačilo presne 6 minút na vyplienenie zlatníctva, škoda je závratná
Zdielať na

Dvojici zlodejov stačilo presne 6 minút na vyplienenie zlatníctva, škoda je závratná

USA / Majiteľ zlatníctva má hlavu v smútku, potom ako prišiel o šperky za pol milióna dolárov. Krádež má na svedomí dvojica mužov. Hoci sa zlodeji maskovali, jeden z nich by mohol byť odhalený podľa čaptavej chôdze.

Bezpečnostné kamery zachytili krádež v americkom zlatníctve. Zlodeji prerazili sklenené dvere tehlou, potom ďalšie a prenikli do hlavnej časti obchodu. "Za šesť minút boli preč," potvrdil bleskovú krádež majiteľ zlatníctva Malik Sáid.

Páchatelia si tváre maskovali kuklami, mali so sebou kladivo, ktorým rozbili vitrínu a z tej ukoristili najväčšie cennosti. "Zmiznuté veci mali hodnotu približne 500tisíc dolárov," zúfa nad obrovskou škodou Sáid. Celková škoda však môže byť ešte vyššia. Podľa majiteľa klenotníctva je tak ohrozená samotná prevádzka: "Nejde iba o mňa, mám štyroch zamestnancov. V tejto chvíli neviem, či sa o nich dokážem postarať. Je to obrovská strata."

Aj keď sa zlodeji maskovali, majiteľ si myslí, že niekto by ich mohol spoznať, minimálne jedného z nich, ktorý mal zvláštnu chôdzu. "Ak niekto pozorne sleduje týchto ľudí, to ako sa pohybujú, možno by ich mohol identifikovať." Polícia už vypísala finančnú odmenu za informácie vedúce k dolapeniu zločincov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy