Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalšia tragédia na železnici. Pod vlak skočila 45-ročná Banskobystričanka
Zdielať na

Ďalšia tragédia na železnici. Pod vlak skočila 45-ročná Banskobystričanka

STOŽOK / Asi 200 metrov od stanice v Stožku pri Detve zrazil nákladný vlak ženu. Podľa polície išlo o 45-ročnú Eriku z Banskej Bystrice. Žena skočila do koľajiska tesne pred prichádzajúci vlak.

Nákladný vlak sa blížil k Stožku, od železničnej stanice ho delili posledné desiatky metrov. Ženu kráčajúcu popri koľajniciach si rušňovodič síce všimol, no nepredpokladal, že by mohla náhle skočiť pred prichádzajúci vlak. Aj napriek okamžitému brzdeniu sa ťažký kolos už včas zastaviť nepodarilo. Utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, pomoc záchranárov bola zbytočná.

Policajti ženu identifkovali ako 45-ročnú Eriku z Banskej Bystrice. Prečo sa rozhodla takýmto spôsobom ukončiť svoj život jasné nie je, ani to, prečo si vybrala práve Stožok, ďaleko od domova.  "Železničná polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Pre železničné nešťastie museli na niekoľko hodín prerušiť dopravu, vlaky mali aj viac ako hodinové meškanie, pre cestujúcich z dvoch rýchlikov zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu.

Pozrite si archívne video o simulovanej zrážke s vlakom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy