Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
FOTO: Požiar zachvátil skládku v Michalovciach. Hasiči s ním bojovali hodiny
Zdielať na

FOTO: Požiar zachvátil skládku v Michalovciach. Hasiči s ním bojovali hodiny

MICHALOVCE / Obrovský mrak čierneho dymu zo skládky v Michalovciach bolo vidieť už z diaľky. Na mieste zasahovali piati hasiči s dvoma kusmi techniky. S ohňom bojovali hodiny, kým sa im ho podarilo dostať pod kontrolu.

V okrajovej časti mesta horela skládka komunálneho odpadu. Pri požiari zasahovali až dve posádky hasičov. Oheň sa totiž pre silný vietor veľmi rýchlo šíril. V plameňoch sa ocitli haldy odpadu. Horelo hneď niekoľko vrstiev, čo hasičom sťažovalo hasenie.

"Je tam rôzny bordel, plasty, gumy, plechovky, rôzny odpad z domácností, tašky, igelitky," hovorí zasahujúci hasič Marek Varga. Hasiči si vodu na hasenie zabezpečili kyvadlovou dopravou. Po niekoľkých hodinách sa im oheň podarilo dostať pod kontrolu.

Na mieste ale zostávali ešte dohášať skryté ohniská. Definitívne sa im požiar podarilo uhasiť až vo večerných hodinách. Dym aj nepríjemný zápach sa rozšíril aj do okolia. Niektorí obyvatelia neďalekého sídliska museli v bytoch pozatvárať okná. Príčina požiaru zatiaľ jasná nie je.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy