Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V prípade otca a syna, ktorí do krvi zbili vodiča, súd rozhodol. Verdikt znie nasledovne
Zdielať na

V prípade otca a syna, ktorí do krvi zbili vodiča, súd rozhodol. Verdikt znie nasledovne

ŽILINA / Dvaja Kysučania, ktorí kameňom do krvi zmlátili Žilinčana Petra do výkonu trestu nepôjdu. Aj keď boli od incidentu vo vyšetrovacej väzbe, sudca im vymeral podmienečné tresty. Peter, ktorý má po útoku na hlave dve škaredé jazvy zostal z verdiktu zaskočený.

Peter na ceste zo Žiliny do Oškerdy obmedzil tmavý Volkswagen, niekoľko minút ho Kysučania prenasledovali. Starší Marián sa dokonca za jazdy vyklonil z auta. "Tam ukazoval že ma podreže," povedal napadnutý Peter Kubišta. V Oškerde Peter zastavil no brutálny útok nečakal. Najskôr ho mlátil otec vodiča a k útoku sa pridal aj jeho syn. Kameňom mu rozbil hlavu. 

Kysučanov krátko po čine obvinili z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu z nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Obaja v stredu na súde dostali podmienečné tresty. Starší Marián 18 mesiacov s podmienečným odkladom na dva a pol roka. Jeho syn dostal trest o niečo tvrdší. " Vo výmere tri roky, výkon trestu odňatia slobody podmienečne odkladá a mu určuje skúšobnú dobu s probačným dohľadom v trvaní 4 roky," vyjadril sa sudca.  

"To je pre mňa veľké prekvapenie že za takéto niečo dostane človek iba podmienku," vyjadril sa k rozhodnutiu súdu Peter. Obaja sa podľa rozsudku museli poškodenému Petrovi ospravedlniť, urobili tak v súdnej sieni. "Je mi to veľmi ľúto," povedal odsúdený Márián C. mladší . "Taktiež by som sa chcel ospravedlniť pánovi Kubištovi, neviem čo to do mňa vošlo, veľmi to ľutujem," oľutoval svoj čin odsúdený Márián C. starší. "Mám z toho zmiešané pocity, neviem či to nebolo len také hrané," povedal poškodený.  

Kysučania musia Petrovi nahradiť škodu, pravidelne sa hlásiť u probačného úradníka a vyhľadať musia aj psychológa. Ten by ich mal naučiť ako ovládať agresívne správanie. "Ja si myslím, že tento trest má dosť výchovný účel pre páchateľov.  Z môjho pohľadu nejde o recidivistov, išlo o skratové konanie,"  uviedla prokurátorka Krajskej prokuratúry Jaroslava Michulková. 

Pozrite si video o muži napadli bejzbalkou vodča:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy