Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
V prípade vraždy mladej matky z Rajeckých Teplíc padol návrh na obžalobu
Zdielať na

V prípade vraždy mladej matky z Rajeckých Teplíc padol návrh na obžalobu

ŽILINA / Krátko na to zadržali policajti miestneho mladého muža, vtedy 27-ročného Petra, ktorý sa s Monikou dobre poznal a práve on ju mal veľmi surovým a brutálnym spôsobom zbiť. Minulý rok otriasla Rajeckými Teplicami informácia o brutálnej vražde. Mladú ženu, matku malého dievčatka našli v byte, kde bývala bez známok života.

Monika (33) bývala v paneláku v centre mesta. Bola sama keď u nej zazvonil Peter, keďže sa poznali nemala dôvod nevpustiť ho dnu. Susedia z jej bytu počuli večer zvláštne zvuky no neprikladali im význam. "Nejaký buchot som počula, keď som ale odchádzala bolo ticho," spomenula si na osudnú noc suseda. 

Útla Monika nemala šancu sa ubrániť sa útoku, ktorý bol mimoriadne surový. "Obvinený v byte v Rajeckých Tepliciach po predchádzajúcej hádke s poškodenou brutálnym spôsobom zaútočil na ženu tak, že ju kopal a skákal po nej čím jej spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom," tvrdí hovorca krajskej prokuratúry Milan Cisarik. 

Petra krátko po vražde zadržali, priznal sa, že bol v čase skutku nielen opitý, ale aj zdrogovaný. Problémy s drogami však v minulosti mala podľa miestnych aj Monika. "O tej dievčine sa vie že drogovala, lebo jej odobrali aj 5-ročnú dcéru," povedala obyvateľka Rajeckých Teplíc. 

Policajný vyšetrovateľ už prípad brutálnej vraždy uzavrel na ťahu je tak prokuratúra. "Prokurátor podal obžalobu na obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy o podanej obžalobe bude rozhodovať Okresný súd Žilina," uviedol Cisarik. Petrovi hrozí za vraždu až 25-ročné väzenie.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy