Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na muža pri práci padol strom. Zasahovať museli aj leteckí záchranári
Zdielať na

Na muža pri práci padol strom. Zasahovať museli aj leteckí záchranári

BELÁ NAD CIROCHOU / Policajti prešetrujú úraz lesného robotníka pri obci Belá nad Cirochou. Začali stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Muža pri práci vážne zranil strom, museli pomáhať aj leteckí záchranári.

Úraz sa stal v lese pri obci Belá nad Cirochou. Záchranári dostali informáciu, že lesného robotníka pri práci zasiahol strom. Okamžite vyrážali do ťažko dostupného terénu. "Muž utrpel ťažké poranenia, mal mnohopočetné zlomeniny, bol však pri vedomí a komunikoval," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.

Kým muža ošetrovali, na ceste už bola aj letecká pomoc. "Posádka leteckých záchranárov z Popradu bola vyzvaná na pomoc lesnému robotníkovi, ktorého v lesnom teréne zasiahol strom do oblasti chrbtice," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Leteckí záchranári muža previezli v stabilizovanom stave na vyššie pracovisko do Košíc. Policajti v tejto súvislosti prijali trestné oznámenie. "S mnohopočetnými poraneniami bol v stabilizovanom stave pri vedomí letecký prevezený do Univerzitnej nemocnice v Košiciach," dodala Hopjaková. 

Zatiaľ nie je jasné ako k úrazu došlo a či za ťažké zranenia môže iná osoba, alebo si robotník úraz nešťastne privodil sám. Konať vo veci už začala aj polícia. "Poverený príslušník v Snine v uvedenom prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove  Jana Migaľová. Konkrétnu osobu neobvinili. Podľa informácií z prešovského inšpektorátu práce v tejto súvislosti zatiaľ inšpekciu práce nezačali. "Vyšetrovanie tohto prípadu doposiaľ nebolo ukončené. Naďalej prebiehajú potrebné procesné úkony," dodala Migaľová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy