Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dvaja opití vodiči v priebehu dvoch dní. Jeden z nich dokonca nemal vodičský preukaz
Zdielať na

Dvaja opití vodiči v priebehu dvoch dní. Jeden z nich dokonca nemal vodičský preukaz

TRENČÍN / Vodičov, ktorí neváhajú šoférovať pod vplyvom alkoholu, neubúda. Len v okrese Nové Mesto nad Váhom prichytili v priebehu niekoľkých hodín dvoch mužov, ktorí za volantom nafúkali nad jedno promile. Jeden z nich pil v práci, druhý dokonca ani nemal vodičák.

Tridsaťtriročný Jaroslav si vypil priamo počas šichty, navyše, v čase, kedy ľudia chodia do práce a deti do školy, si podgurážený sadol za volant nákladiaka. "Vodič ráno pred pol ôsmou viedol nákladné vozidlo po obci Trenčianske Bohuslavice, policajti ho zastavili a podrobili dychovej skúške," povedala policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Jaroslav nafúkal nad jedno promile. Následne sa ukázalo, že nešlo o zbytkový alkohol. Šofér z povolania pil krátko pred jazdou. "Opakovaná dychová skúška mala stúpajucu tendenciu, Jaroslav nafúkal 1,65 promile," uviedla Antalová. Policajti vodičovi ďalšiu jazdu zakázali, zadržali ho a previezli do policajnej cely.

Už na druhý deň riešili policajti ten istý prípad. "Novomeskí dopravní policajti v skorých ranných hodinách zastavili a skontrolovali vodiča Felície. Aj v tomto prípade ho podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom, nafúkal 1,25 promile alkoholu," povedala Antalová. V prípade mladíka to ale nebolo jediné previnenie. Auto totiž riadil napriek tomu, že nikdy nesedel v autoškole. "Policajti zistili, že 21-ročný Tomáš nie je držiteľom vodičského preukazu," dodala Antalová.

Po vytriezvení eskortovali oboch mužov na okresný súd, kde sudca v zrýchlenom konaní rozhodol o ich trestoch. "Oboch obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," povedala Antalová. Obaja napokon vyviazli s trojročnou podmienkou a s trojročným zákazom viesť motorové vozidlo.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy